Pokrenula svoj biznis po uzoru na inozemne: Replika malog grada s trgom i ulicama

Autor: Marija Crnjak , 20. veljača 2020. u 11:35
Ines Gašo, direktorica marketinga i prodaje pokrenula je svoj biznis i otvorila prvi tematski park za djecu, po uzoru na inozemne. Ovaj spoj učenja kroz igru otvara se na proljeće/Matija Habljak/PIX

Bit će otvoreni cijelu godinu, u parku će raditi bar 10 ljudi, zbog zahtjevnosti programa.

U Zagrebu se na proljeće otvara prvi tematski park za djecu MiniPolis, investicija mlade poduzetnice Ines Gašo koja je u nedostatku kvalitetnih sadržaja za vlastitu djecu odlučila u Hrvatsku razviti novi koncept.

Slični tematski parkovi postoje u velikim gradovima kao što su Dubai, London i Budimpešta, gdje je Ines Gašo i dobila inspiraciju, tijekom brojnih sati koje je tamo provela sa svoje dvoje djece. Bivša direktorica marketinga i prodaje odlučila je stoga krenuti u vlastiti biznis. Visinu ulaganja na zatvorenom prostoru MiniPolisa od 1000 kvadrata na Radničkoj cesti investitorica zasad ne otkriva.

“Ovaj projekt u mnogočemu se razlikuje od postojećih igraonica koje imaju slične sadržaje, gdje roditelji uglavnom ostavljaju djecu na koji sat. Naš koncept je osmišljen kroz tematske programe, interaktivne radionice, uz didaktičke sadržaje i učenje vještina koje djecu zabavljaju i koristit će ih u životu. U njima će moći sudjelovati i roditelji, a očekujemo i grupe djece vrtićke i školske dobi”, pojašnjava Ines Gašo.

MiniPolis je replika maloga grada koji ima svoj trg i ulice s prometnim poligonom te ostale sadržaje, trgovinu, banku, frizeraj, cvjećarnicu, pekarnicu… smještene u tematske kućice. Ne radi se tek o izlozima, nego interaktivnom sadržaju koji će djeca moći koristiti. Program će se realizirati u suradnji s partnerima, i to će uz naplatu ulaznica biti izvor prihoda MiniPolisa, a raspored će biti na internetskim stranicama koje se uskoro očekuju.

“Svi smo se kao djeca voljeli igrati zubara, vatrogasca, frizera, tete u dućanu, kod nas će djeca dobiti priliku uživiti se u te uloge, uz najvišu razinu sigurnosti. Imat ćemo npr. radionicu izrade pravih peciva koja će djeca zamijesiti, a ispeći će ih uz našu asistenciju, radionice o sigurnosti u prometu, sigurnom korištenju interneta”, pojašnjava Gašo.

Zbog zahtjevnih programa zapošljavat će barem 10 ljudi. Dio programa je usklađen i sa školskim programom, tako da se očekuju i školske grupe, ne samo iz Zagreba, a kako će biti otvoreni kroz čitavu godinu, očekuju se tematski kampovi za praznike. Planiraju i suradnju s turističkim agencijama i portalima.

Komentirajte prvi

New Report

Close