U Zagrebu od 1790 testiranih, čak 1007 je pozitivnih. Šostar: Nikad tako nije bilo

Autor: Poslovni.hr , 04. studeni 2021. u 08:53
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Epidemiološka situacija sve je gora u Hrvatskoj. Bolnice se pune, broj zaraženih i broj umrlih raste.

Epidemiološka situacija sve je gora u Hrvatskoj. Bolnice se pune, broj zaraženih i broj umrlih raste.

Jučer je preminula 41 osoba. Bolnički kapaciteti na Covid odjelima su u nekim bolnicama gotovo već puni, trebat će širiti odjele, a brojčano to izgleda ovako: u šest hrvatskih bolnica od 747 kreveta puno je 573, a od ukupnog broja respiratora, njih 367, trenutno se koristi 90.

A u Zagrebu je jučer oboren rekord dnevnog broja zaraženih, čak 1371 osoba dobila je pozitivan PCR test.

“Situacija nije dobra. Gledao sam jutros, slali su mi rezultate noćas. Dakle od 1790 uzoraka, čak 1007 je bilo pozitivno. Nikad nije tako bilo, rekao je Šostar. To je 56%, gotovo sam sto posto uvjeren, da ćemo srušiti neslavni rekord za Zagreb od jučer, a radilo se o brojci zaraženih od 1373. Kada se sve zbroji, bit će bitno više. Hrvatska će isto biti s velikim brojevima. Jesmo blizu plafona, ali plafon još nismo dostigli, rekao je Zvonimir Šostar, savjetnik ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. “Andrija Štampar” za HTV.

Poziva sve na cijepljenje

“Svi stariji od 18 godina neka se dođu na Velesajam cijepiti trećom dozom ako im je prošlo više od 6 mjeseci od cijepljenja”, rekao je Šostar i otkrio jednu zanimljivost: “Prekjučer je na Velesajmu bilo 312 stranih državljana, mahom Rusa, koji su se došli cijepiti kako bi mogli putovati Europskom unijom.”

Evo gdje se cijepiti u Zagrebu

“Od 2. studenog cijepljenje protiv bolesti COVID-19 svim dostupnim vrstama cjepiva bit će moguće obaviti na cijepnom punktu Velesajam u Paviljonu 9, umjesto dosadašnjeg Paviljona 6, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Termini cijepljenja prema javnom pozivu na cijepnom punktu Velesajam odvijaju se prema sljedećem rasporedu: ponedjeljkom, srijedom, petkom, subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati te utorkom i četvrtkom od 14:30 do 19 sati.

Obavještavamo građane kako Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira dva punkta za cijepljenje bez najavljivanja.

Cijepljenje na obje lokacije organizirano je za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva, uz obavezno predočenje potvrde o cijepljenju ako je osoba došla po drugu ili treću dozu cjepiva.

U Štamparu cijepljenje svake srijede od 16 do 20 sati

Prvi punkt organiziran je u suradnji sa Školom narodnog zdravlja ‘Andrija Štampar’ na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16 do 20 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Na Kajzerici svaki dan od 8 do 18 sati

Drugi punkt građanima je na raspolaganju svakim radnim danom od 8 do 18 sati u Ulici Radoslava Cimermana 64a u Zagrebu (Kajzerica, zgrada kod semafora u neposrednoj blizini Hipodroma). Cjepivo Moderna bit će dostupno utorkom, srijedom i četvrtkom. Sva ostala cjepiva (Comirnaty, AstraZeneca i J&J/Janssen) dostupna su svim danima u tjednu. Građani na istoj adresi mogu primiti i treću dozu cjepiva svaki radni dan od 8 do 18 sati, ali i savjetovati se vezano uz cjepivo subotom od 8 do 12 sati”, objavljeno je na stranicama Grada Zagreba.

Komentirajte prvi

New Report

Close