U zagrebačkoj Dubravi bez vozačke bježao policiji, dobio kaznu od gotovo 39 tisuća kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. listopad 2019. u 12:50
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osumnjičeni kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet.

S gotovo 40.000 kuna kažnjen je 35-godišnji vozač bez položenog vozačkog ispita jer je bježeći od policije, u zagrebačkom naselju Dubrava, počinio čak sedam prekršaja, objavila je zagrebačka policija u četvrtak.

Vozač je odmah uhićen i priveden na Općinski prekršajni Sud u Zagrebu gdje mu je radi niza prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 38.900 kuna, stoji u izvještaju.

Nevjerojatan niz prekršaja tog vozača sastoji se od: vožnje prije stjecanja prava, vožnje po žutoj traci, nepropisnog prestrojavanja, nepostupanja po naredbi policijskih službenika, prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, vožnje suprotnim smjerom i nepoštivanja prometne signalizacije. 

Policijski službenici su na križanju Ulice Dubrava i Luka odvojak I., u srijedu oko 13 sati, uočili 35-godišnjeg vozača osobnog automobila marke Citroen koji se kretao Ulicom Dubrava po prometnoj traci namijenjenoj za promet javnog gradskog prijevoza. Kasnije je nastavio nepropisno voziti pa su policijski službenici započeli postupak zaustavljanja vozila i vozača u pokretu, zvučnim i svjetlosnim signalima te pomoću tablice 'Stop policija'.

Vozač se oglušio i dao u bijeg, namjerno prošao na crveno svjetlo te je zbog gustoće prometa vozio u zabranjenom smjeru. Na raskrižju Aleje Javora i Ulice Breza, policijski službenici su osumnjičenog vozača sustigli i na siguran način zaustavili.

Osumnjičeni kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, niti bilo koji drugi dokument kojim bi dokazao svoj identitet. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije, stoji u izvještaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close