U Zagorju realizirani projekti od 154 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 05. rujan 2023. u 10:51
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić/Edina Žuko/PIXSELL

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Bačić u Krapinu je stigao na poziv gradonačelnika Zorana Gregurovića.

Potpredsjednik Vlade ministar Branko Bačić rekao je u ponedjeljak u Krapini da su iz Fonda solidarnosti u Krapinsko-zagorskoj županiji realizirana 152 projekta vrijedna 154 milijuna eura, a najavio je pomoć vezano za klizišta zbog kiša i štetu na javnoj infrastrukturi.

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Bačić u Krapinu je stigao na poziv gradonačelnika Zorana Gregurovića koji ga je upoznao s problemima izazvanim nedavnim obilnim padalinama zbog kojih su se pojavila nova klizišta i izazvala oštećenja na javnoj infrastrukturi, nerazvrstanim cestama te kućama.

Stanku je nazočio i predsjednik Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora Žarko Tušek (HDZ). “Upoznao sam gradonačelnika i saborskog zastupnika s programom kojega je naše Ministarstvo pripremilo i koji će u javno savjetovanje, a koji podrazumijeva pomoć u stambenom zbrinjavanju naših sugrađana čiji su objekti, prije svega stambeni objekti, ugroženi ili oštećeni uslijed posljedica samog klizanja terena”, rekao je Bačić. Naglasio je kako je uvjeren da će taj program donijeti u idućih nekoliko mjeseci.

Kazao je i da će se u idućoj, a možda već i u ovoj godini, krenuti s aktivnostima oko stambenog zbrinjavanja građana koji danas žive u kućama ugroženim zbog klizišta.

Razgovaralo se i o problemima građana čiji su objekti stradali u potresima i koji su privremeno smješteni u kontejnerskim naseljima ili kontejnerima pored svojih kuća, a Bačić je podsjetio da Ministarstvo kroz Program stambenog zbrinjavanja rješava probleme tih građana te da je jedan od modela njihovog stambenog zbrinjavanja nabava mobilnih visokoenergetskih kuća.

Dodao je da je na području Krapinsko-zagorske županije izabrano dvoje izvođača koji će za potrebe građana napraviti mobilne visokoenergetske kuće. 

Komentirajte prvi

New Report

Close