U Zadru traju testiranja, još tri tenisača pozitivna na koronu, u Zagrebu već jutros 8 novih slučajeva

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2020. u 09:17
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Još tri tenisača su pozitivna na koronavirus, kazao je za HRT Šime Vicković načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije. U Zadru se provode testiranja ljudi koji su bili u bliskom kontaktu s bugarskim tenisačom Grigorom Dimitrovom, pozitivnim na koronavirus.

ZJZ je testirao 1023 osobe – igrače, trenere i sav uži tim, od njih je jutros troje pozitivno na koronavirus. Vicković nije htio spominjati imena, rekao je samo da je jedan od tenisača pozitivan.

– Organizira se smještaj, tzv karantena u kojoj će biti smještene igrače pozitivne na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata. Formirani su dodatni timovi, otvorene telefonske linije – kazao je Vicković za HRT. Očekuje se i zabrana posjeta u domove za starije.

Dimitrov je na Adria Touru u Zadru boravio nekoliko dana i osim tenisa igra je i košarku s ostalim igračima te se družio s građanima. U Hrvatskoj je jučer objavljeno da je u posljednja 24 sata bilo 18 novooboljelih od koronavirusa.

Kako je Indexu rekao zagrebački pročelnik za zdravstvo Vjekoslava Jeleča, prema jutrošnjim podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu je jutros novih 8 pozitivnih.

“Epidemiolozi imaju dosta posla, na terenu su. Zasad imamo 8 pozitivnih”, kratko nam je rekao Jeleč.

U Zagrebu, Osijeku i Splitu ukidaju se posjeti pacijentima te se uvodi testiranje zdravstvenih radnika, koji se vraćaju iz zemalja u kojima je epidemiološka situacija loša.

Bernard Kaić, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a, gostovao je u emisiji HTV-a “Dobro jutro, Hrvatska” i kazao da u Zadru trenutačno nema oboljelih s obzirom na izjavu tenisača Dimitrova kako je pozitivan na COVID-19.

Nove informacije o situaciji u vezi s epidemijom Nacionalni stožer civilne zaštite objavit će u 14 sati, a o svemu možete pratiti na HRT-ovu web portalu.

Komentirajte prvi

New Report

Close