U Varaždinu otvoreno drugo reciklažno dvorište

Autor: Poslovni.hr , 22. siječanj 2024. u 21:00
Foto: Pixabay

Radove je izvodila zajednica ponuditelja poduzeća MEPRO d.o.o. i Tehnix d.o.o.

U Varaždinu je, na prostoru između sortirnice i reciklažnog dvorišta 1, u ponedjeljak otvoreno reciklažno dvorište 2, vrijedno više od milijun eura.

Ukupni iznos od 1.088.000 eura sufinanciran je novcem Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od 453.000 eura, a od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobiveno je još 153.369 eura bespovratnih sredstava.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj rekao je da Grad Varaždin radi značajne iskorake u području gospodarenja otpadom i da je jedan od tih iskoraka svakako i otvaranje drugog reciklažnog dvorišta. Dodao je kako svi gradovi veći od 25 tisuća stanovnika moraju imati barem dva reciklažna dvorišta, čime je Grad Varaždin ispunio svoju obvezu.

“Na ovoj će lokaciji naši sugrađani moći predati 51 vrstu različitog otpada. Praktički ne postoji vrsta otpada koju ne mogu predati ‘Čistoći’ koja je ovlašteni davatelj usluge”, rekao je Bosilj te pozvao sve Varaždince da koriste reciklažna dvorišta, kontejnere i kante te da ne bacaju otpad u prirodu jer za nema potrebe.

Direktor gradske tvrtke “Čistoća” Zoran Svetec izvijestio je da je novootvoreno reciklažno dvorište na površini od 4.100 četvornih metara, da je opremljeno s osam rolo kontejnera, četiri pret kontejnera’ i sedam otvorenih kontejnera. Tu su i tri eko skladišta, tri modularna spremišta za tekući otpad te dva eko kontejnera za otpadna ulja.

“Prošle godine smo u reciklažnom dvorištu zaprimili 50 tona različitih otpada. Plan za ovu godinu je da na oba reciklažna dvorišta primimo barem 25 posto više”, dodao je.

Izgradnja reciklažnog dvorišta počela je 2022. godine, a završena je u svibnju prošle godine.

Radove je izvodila zajednica ponuditelja poduzeća MEPRO d.o.o. i Tehnix d.o.o.

Komentirajte prvi

New Report

Close