U turizmu mini golf hit ulaganje

Autor: Marija Crnjak , 19. srpanj 2015. u 22:00
Ministar Lorencin otvorio je Zaton Adventure Golf

Zaton Adventure Golf prvi je natjecateljski teren sa službenom licencijom u Hrvatskoj, a projekt potpisuje tvrtka City Golf Europe.

U Zaton Holiday Resortu, koji posluje u sklopu zadarskoga Turisthotela, u petak je otvorena nova atrakcija Zaton Adventure Golf, investicija vrijedna oko dva milijuna kuna.

U vještini mini golfa okušao se i ministar turizma Darko Lorencin, koji je presjekao vrpcu nove atrakcije s Franom Skoblarom, predsjednikom Uprave Turisthotela. "U Zaton Holiday Resortu stalno radimo na poboljšanju usluga i objekata kako bismo ispunili ili čak nadmašili očekivanja naših gostiju i pružili im nezaboravan odmor. Ove godine smo osobito ponosni široj javnosti predstaviti tri važna projekta: adventure golf, novu plažu i servisni blok u kampu", rekao je Skoblar.

"Povećanje kvalitete i sadržaja u kampovima upravo je ono što je naša Strategija razvoja turizma do 2020. predvidjela za područje kampova te čestitam investitoru na odlično odrađenom poslu. Unapređenje sadržaja svakako će privući nove goste te stvoriti dodatnu turističku potrošnju, na čemu trebamo dodatno raditi", istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin. Inače, Zaton Adventure Golf na svakoj od 18 rupa ima replike kulturno-povijesnih spomenika, od amfora, ostataka rimskog hrama iz Nina, kule Kaštelina do crkvice sv. Nikole. To je ujedno prvi natjecateljski teren sa službenom licencijom u Hrvatskoj, a projekt potpisuje tvrtka City Golf Europe, koja je ovoga proljeća napravila Adventure mini golf terene u Čakovcu, investiciju Grada vrijednu 800 tisuća kuna, realiziranu uz potporu Ministarstva turizma.

Od Gorana Karanovića, predstavnika tvrtke City Golf Europe, doznajemo kako turističke tvrtke pokazuju sve veći interes za gradnju sličnih projekata, kojima žele dopuniti svoju ponudu. "Uskoro se može očekivati još nekoliko ovakvih projekata u Hrvatskoj, ali i Sloveniji, jer su u tijeku pregovori o gradnji. Najveći interes pokazuju turističke kompanije, ali i gradovi, kojima je takav sadržaj jako zanimljiv jer je namijenjen i stanovnicima i turistima", ističe Karanović. 

Komentirajte prvi

New Report

Close