U tijeku su upisi na 30 mjesta za trogodišnji stručni studij, nakon kojega polaznici postaju menadžeri u gastronomiji. Ovo je prva godina takvoga obrazovnog programa u Zagrebu, nakon što je uspješno započet lani u Splitu.
"Osim kulinarskih vještina, studenti stječu i znanja iz područja marketinga i upravljanja ljudskim resursima i potpuno su osposobljeni za samostalno vođenje restorana ili hotela", objašnjava Ines Vlaho Ćavar s Aspire.
Ističe da je u studij uključeno puno prakse, održavaju se tjedne radionice u Aspirinom praktikumu gdje studenti rade uz nadzor mentora-chefa putem video monitora. U Zagrebu će biti i stručne radionice u profesionalnim kuhinjama, a pruža im se i prilika i za praksu u renomiranim restoranima poput prvog hrvatskog restorana s Michelinovim zvjedicom, Monteom u Rovinju, ponajboljim hrvatskim restoranom Pelegrini u Šibeniku, dubrovačke Nautike…te uz najpoznatije chefove kao što su Andrej Barbieri, Vincenzo Guarino, Dino Galvagno… Uz to, ide se i na studijska putovanja u restorane i vinarije diljem Hrvatske.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu