U Rijeci modernizacija javne gradske rasvjete

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. studeni 2023. u 21:00
Foto: Pixabay

Novac je osiguran u gradskom proračunu, projekt je započeo u sredini godine, a zamjenu svjetiljki obavlja tvrtka Energo.

U sklopu projekta modernizacije sustava javne rasvjete u Rijeci, koji je u tijeku, novim i učinkovitijim LED svjetiljkama bit će zamijenjeno više od 13.500 svjetiljki, izvijestila je u ponedjeljak gradska uprava.

Sustav javne rasvjete Rijeke čini 16.000 svjetiljki, a zamjena će obuhvatiti njih 85 posto.

Preostalih 15 posto svjetiljki, koje nisu obuhvaćene projektom, predstavlja specifičnu, dekorativnu rasvjetu, primjerice na Korzu ili na Trsatu, a za njezinu zamjenu nije dobivena suglasnost konzervatora, te tunelsku rasvjetu, koja je u sustavu javne rasvjete, a nije obuhvaćena projektom.

Novac je osiguran u gradskom proračunu, projekt je započeo u sredini godine, a zamjenu svjetiljki obavlja tvrtka Energo.

Za osvjetljenje prometnica odabrane su LED svjetiljke koje zadovoljavaju svjetlotehničke proračune u skladu sa zakonskim normama, doprinose zaštiti okoliša i povećavanju energetske učinkovitosti sustava.

Projekt će se provoditi nekoliko godina, a u tijeku je prva faza zamjene oko 1200 rasvjetnih tijela.

Do sada je zamijenjeno 850 rasvjetnih tijela na području 22 mjesna odbora, a do kraja godine bit će zamijenjeno još 350 svjetiljki.

Za realizaciju prve faze u proračunu je osigurano 663.620 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close