U prvih šest mjeseci 10,6 posto veći prihodi od putovanja

Autor: Marija Crnjak , 03. listopad 2012. u 13:13
PXL

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2012. godine prihodi od putovanja su iznosili 2,1 milijardu eura.

Prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2012. godine prihodi od putovanja su iznosili 2,1 milijardu eura, odnosno 10,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

U istom je razdoblju udio prihoda od putovanja u ukupnom BDP-u iznosio 9,9 posto, što je 1,3 posto više nego godinu prije, potvrđuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). U drugom su tromjesečju ove godine prihodi od putovanja iznosili 1,8 milijardi eura, što predstavlja povećanje od 9,1 posto, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Udio prihoda od putovanja u ukupnom BDP-u u tom je razdoblju iznosio 15,9 posto, odnosno 1,6 posto više nego prošle godine. Navedeni podaci potvrđuju da je trend porasta turističkih noćenja, kojih je prema podacima DZS-a u prvih šest mjeseci zabilježeno 13,6 milijuna, odnosno četiri posto više u odnosu na godinu prije, pratio i ubrzani rast prihoda od putovanja u odnosu na ukupne prihode, ističu u Ministarstvu turizma. 

Komentirajte prvi

New Report

Close