U programu HRT-u moguća velika promjena

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. veljača 2023. u 14:42
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Šoša je istaknuo potrebu boljeg programskog plasiranja dječjeg programa.

Programsko vijeće HRT-a u ponedjeljak je donijelo zaključak da se pripremi dodatni radni dokument o eventualnom preseljenju Dječjeg programa s HTV 3 na HTV 2 te da se u osmišljavanje strategije razvoja HTV 3 uključe i predstavnici kulturne, umjetničke i znanstvene javnosti.

Vijeće je izradu radne skice tog eventualnog prijedloga programskom vodstvu HRT-a povjerilo Deanu Šoši i Zorislavu Lukiću, članovima Programskog vijeća koji su pripremili prijedlog na temelju kojeg se raspravljalo na tematskoj sjednici posvećenoj položaju i budućnosti HTV 3.

Lukić je ocijenio da je cilj HRT-a promicanje hrvatskog nacionalnog identiteta i vrijednosti te da bi uključivanje kulturnih, znanstvenih i umjetničkih institucija omogućilo razvoj HTV 3 kao programa posvećenog kulturi i obrazovanju.

Šoša je istaknuo potrebu boljeg programskog plasiranja dječjeg programa. ”Veći odjek i potencijalno veću gledanost i doseg dječji program imao bi na HTV 2, gdje i pripada”, kazao je Šoša.

Ravnateljica programa HRT-a Marija Nemčić kazala je kako joj je žao što se cijela tematska trosatna sjednica o trećem televizijskom programu svela uglavnom na dječji program, a glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb da je zadatak javne radiotelevizije da u svom programu bude univerzalna dodavši kako su ”kultura, umjetnost, znanost i zaštita nacionalnog identiteta uklesani u samu srž postojanja HRT-a”.

Glavna urednica televizijskih programa HRT-a Rahela Štefanović ocijenila je HTV 3 kao nedovoljno profiliran program te financijski zanemaren. Otkrila je kako su, na temelju rezultata istraživanja gledanosti, na HTV 3 najgledaniji klasični holivudski vesterni.

Čelnici HRT-a poručili su da je HRT spreman na usklađivanje programa, uključujući i HTV 3 prema potrebama publike i ispunjenju programskih obveza.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Naka istraze kako ugasiti HRT, to bi im bilo najpametnije.

New Report

Close