U Dalmaciji se gradi obiteljska plaža vrijedna gotovo 19 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. siječanj 2018. u 15:06
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

U sklopu plaže bit će i “zelena površina” sa zasađenim stablima, grmovima i mediteranskim biljem.

Do lipnja ove godine izgradit će se obiteljska plaža u Podstrani kod Splita, vrijedna gotovo 19 milijuna kuna, a bit će jedna od najljepših na srednjodalmatinskom području, najavili su u srijedu splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i načelnik Općine Podstrane Mladen Bartulović pri obilasku gradilišta s novinarima.

 Kako je rekao Bartulović, pješčana plaža bit će dugačka oko 350 metara, od rijeke Žrnovnice do lučice u Strožancu, i bit će "najljepša na srednjodalmatinskom području", a na 15.000 metara četvornih bit će sve što treba obiteljima: dječja plaža i igralište, dva odbojkaška igrališta, plaža za osobe s posebnim potrebama i invalide te veliko parkiralište.

 U sklopu plaže bit će i "zelena površina" sa zasađenim stablima, grmovima i mediteranskim biljem.
 Po njegovim riječima, u blizini plaže predviđen je prostor za ugostiteljske objekte, kojih neće biti mnogo, a morat će se svojim izgledom uklopiti u ambijent.
 "Ova obiteljska plaža je iznimno važna za Podstranu jer je naša općina postala turistička destinacija u kojoj je u 2017. godini ostvareno 650.000 noćenja, a imamo i gotovo tisuću privatnih iznajmljivača", rekao je Bartulović.
 Objasnio je kako je Splitsko-dalmatinska županija, u investiciji od gotovo 19 milijuna, potvrdila da će sudjelovati s više od šest milijuna kuna, a još oko 5,5 milijuna kuna namaknut će se na temelju dosad popisanih ugovora s mjerodavnim ministarstvima i raznim agencijama.

 "U prvom kvartalu ove godine raspisat će se natječaj za urbanu aglomeraciju Splita, a mi ćemo projekt obiteljske plaže prijaviti na taj natječaj", rekao je Bartulović i dodao i iz tog izvora očekuju novac za biciklističku stazu blizu plaže.
 Župan Boban istaknuo je da obiteljska plaža ima posebnu vrijednost za Podstranu jer je to po prosječnoj životnoj dobi stanovništva najmlađa općina u Hrvatskoj.
 "Na ovu će plažu dolaziti kupači s cijeloga splitsko-solinskog područja", rekao je Boban.
 Projekt obiteljske plaže osmislili su stručnjaci Građevinskog fakulteta u Splitu, a izradu te dokumentacije, dodao je Boban, s oko tri milijuna kuna u 2017. godini financirala je županija.
  Ove godine Splitsko-dalmatinska županija za obiteljsku plažu u Podstrani izdvojit će još najmanje tri milijuna kuna, rekao je.
 Boban je istaknuo kako je sa stručnjacima splitskoga Građevinskog fakulteta već obavljen razgovor da se angažiraju na izradi dokumentacije za veći broj plaža koje će se graditi na području između Trogira i Makarske, a bit će nalik na obiteljsku plažu u Podstrani.

Komentari (2)
Pogledajte sve

NE POSTOJI neurednije mjesto /plaža/ od PODSTRANE kod Splita.

Ubrzo to shvatite – kad – zavedeni ugodnim pročeljima kuća , mini-hotela i motela , i obiteljskih
kuća za iznajmljivanje , krenete put terase s pogledom na more – i spustite se na tzv.PLAŽU.

Oko Vas, teku potoci prljave tekućine koju otpadni sustav hlađenja ispušta direktno na
improviziranu šetnicu…… Male HOME MADE izgrađene uvalice i mjesta za suncobrane ,
narušava gužva i prijepori između susjeda. Zapravo- BORBA ZA SVAKI CENTIMETAR plaže i parkirališta, te primitivni odnos prema domaćim turistima – pretvara se u mučno i neugodno iskustvo.
Ovdje caruju istočni gosti, njemački niži socijalni sloj i poneki zalutali srednjeeuropski turista ….
Ovo je mjesto fizičkih, verbalnih , pa i oružanih sukoba za koje doznajemo iz medija….
Ako se zaputite u najbliži trgovinu po uobičajene stvari za doručak, ručak….suočiti ćete se
s novim asortimanom mesa, pašteta, salama….. Robne marke kojih nema nigdje u državi…
otkuda su došle?
Ovdje je sve natiskano, zbijeno u što više iznajmljenih kvadrata ,srednje opremljeno, s ciljem..
zgrabi što možeš i gubi se odavde što prije….

::::::::: vam :::::::::::::::::u. s obiteljskom plažom.
preko 2 milijuna eura za k………..c od plaže.
Sram vas bilo otpadu ljudski.

Osveta je moja i ja ću je vratiti.
Jahve.

New Report

Close