U ovoj tvrtki teče med i mlijeko: Izvoze u Kinu, Rusiju i Ameriku i uvijek traže nove radnike

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2017. u 15:26
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Mislav Bezmalinović direktor je najsuvremenije tvornice za preradu ribe u Europi, i jedne od naših izvoznih perjanica.

Za Mislava Bezmalinovića, uspjeh se naprosto lijepi. Najbolji je vaterpolist splitskog Jadrana u njegovoj povijesti, osvajač zlatne olimpijske medalje u Seulu 1988., i prvog klupskog europskog naslova za Hrvatsku, ali i biznismen od formata, piše Slobodna Dalmacija.

Direktor je "Sardine" iz Postira, najsuvremenije tvornice za preradu ribe u Europi, i jedne od naših izvoznih perjanica.

Na pitanje je li "Sardinu" teško pogodila situacija s "Agrokorom", Bezmalinović je rekao kako je sreća što 85 posto proizvoda otpada na izvoz, tako da na domaće tržište odlazi tih preostalih 15 posto robe. Nadovezao se i kako kako na tih 15 posto gube više vremena i s tim imaju više problema nego sa svim ostalim.

Odgovorio je i na pitanje misli li da je naplata u Hrvatskoj problem broj jedan?

'Ona za velike, renomirane tvrtke poput "Sardine", ne bi trebala biti problem, jer oni koji nam ne plate na vrijeme, platit će zatezne kamate. Problem je općenito da netko može ostati dužan preko milijardu kuna, a da za to ne odgovara privatnom imovinom. Svake godine netko od trgovaca ode u stečaj, a onda mi to kao proizvođači moramo progutati'.'

Radnici u kompaniji 'Sardina' uživaju sva zakonom zajamčena prava  a kaže i kako ima konstantno trebaju novi radnici.

'Radnici uživaju sva zakonom zajamčena prava, a i natječaj za radna mjesta, zbog prirodnog odljeva ljudi u mirovinu – stalno je otvoren. Tko god želi raditi, u "Sardinu" je uvijek dobrodošao', rekao je za Bezmalinović.

Cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close