U ovih deset hrvatskih gradova poduzetnici ostvarili najveću dobit

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2019. u 14:30
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Među prvih 10 gradova prema konsolidiranoj (neto) dobiti poduzetnika u 2018. godini su: Zagreb, Split, Rijeka, Poreč, Karlovac, Velika Gorica, Dubrovnik, Našice, Rovinj i Vukovar, objavila je FINA.

Iza prvorangiranih poduzetnika Zagreba, po brojnosti poduzetnika i zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja i konsolidiranom financijskom rezultatu (neto dobiti) su Split i Rijeka.

Poduzetnici čije je sjedište u Zagrebu ostvarili su najveću neto dobit u iznosu od 15,9 milijardi kuna (udio od 56,4% u neto dobiti poduzetnika RH) i najveći ukupan prihod, u iznosu od 375 milijardi kuna (udio od 49,9% u ukupnim prihodima poduzetnika RH).

Analiza rezultata poduzetnika potvrđuje veliki udio poduzetnika sa sjedištem u jednom od 10 gradova po kriteriju ostvarene neto dobiti u 2018. godini, koji je u broju poduzetnika 49,3%, u broju zaposlenih 52,1%, u ukupnim prihodima 62,6%, u dobiti razdoblja 66,9%, u gubitku razdoblja 55,2% i neto dobiti 74,6%. 

Dobrim rezultatima poduzetnika sa sjedištem u Zagrebu najviše je doprinijela INA d.d., u Splitu TOMMY d.o.o., u Rijeci PLODINE d.d., u Poreču PLAVA LAGUNA d.d., u Karlovcu HS PRODUKT d.o.o., u Velikoj Gorici LIDL HRVATSKA d.o.o. k.d., u Dubrovniku JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.o.o., u Našicama NEXE GRUPA d.d., u Rovinju MAISTRA d.d. i u Vukovaru ENERGIA NATURALIS d.o.o.

Komentirajte prvi

New Report

Close