U osam minuta do informacija o mogućnosti zaposlenja

Autor: Marta Duić , 29. studeni 2016. u 14:01
Prijave su ograničene, a traju do 30. studenog/FOTOLIA

Studenti i poslodavci razmijenit će svoja iskustva i očekivanja 15. prosinca na Fakultetu elektronike i računarstva.

Studentska udruga e-Student u suradnji s Centrom karijera FER-a organizira Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga na kojem će se okupiti 30 poslodavaca iz Hrvatske i inozemstva. U četvrtak, 15. prosinca 2016. u terminima od 9 do 17 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva sudionike očekuje prilika da već na fakultetu izvježbaju predstavljanje na intervjuu za posao i osiguraju karijeru u najboljim tvrtkama.  

Kako kažu organizatori, Career Speed Dating će na jednom mjestu omogućiti studentima FER-a te studentima srodnih tehničkih i STEM-usmjerenih fakulteta i veleučilišta u Zagrebu da saznaju koje su im mogućnosti zaposlenja, praksi i daljnjeg obrazovanja te da iskoriste priliku za networking. Za jedan razgovor između studenta i poslodavca rezervirano je točno osam minuta. U tom vremenu student će se predstaviti poslodavcu i odgovoriti mu na ključna pitanja te će imati priliku dobiti odgovore na pitanja koja ga najviše zanimaju – na kojim projektima mogu očekivati da će raditi ako se zaposle kod njega, koje tehnologije će koristiti ili kako će izgledati selekcijski postupak.

Poslije intervjua studenti i poslodavci će jedni drugima ocijeniti intervju te pohvaliti što je bilo dobro, odnosno sugerirati što poboljšati. Nakon kratke pauze započinje razgovor s novim poslodavcem i tako dok se ne obiđu sve tvrtke u jednoj skupini.Za studente koji će razgovarati s najviše poslodavaca i dobiti najbolje ocjene organizatori imaju spremne i posebne nagrade. Osim toga, kako bi se čim bolje predstavili Centar karijera FER-a i Starter tim udruge eStudent stoji studentima na raspolaganju te organiziraju i radionice u sklopu Starter mjeseca karijera, a može se odabrati i individualne konzultacije kako bi se što kvalitetnije predstavili. Prijave za Career Speed Datinga su otvorene do 30. studenog i broj mjesta je ograničen.

Komentirajte prvi

New Report

Close