U Novigradu predstavljen projekt talijanskog Dream Laba

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. rujan 2014. u 14:48
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Tvrtka Dream Lab predstavila je danas u Novigradu projekt Gustolato – proizvodni laboratorij i lokal.

Tvrtka Dream Lab predstavila je danas u Novigradu projekt Gustolato – proizvodni laboratorij i lokal, čime je taj istarski grad postao regionalnim središtem proizvodnje sladoleda, kolača, slastica i kave prema zanatskoj talijanskoj recepturi, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Proizvodni laboratorij u Novigradu svečano su otvorili novigradski gradonačelnik Anteo Milos i predsjednik uprave tvrtke Dream Lab Dario Traverso.

Dream Lab je tvrtka u vlasništvu talijanskih ulagača, koji su na tome projektu izravno zaposlili 25 lokalnih stručnih suradnika.

Proizvodnja trenutno opskrbljuje tri Gustolato lokala u Hrvatskoj – u Novigradu, Umagu i Varaždinu, kao i rastući horeca kanal. U planu je otvorenje još tri lokala dogodine, dok je finalni plan, kroz tri godine, otvoriti ukupno 15 ispostava diljem Hrvatske te u Mađarskoj i široj regiji, navodi se u priopćenju.

Ukupna investicija u Hrvatskoj bi u tom razdoblju trebala dosegnuti 2,4 milijuna eura, a trebalo bi se zaposliti i do 100 djelatnika. Očekivani prihod u prvoj godini poslovanja je milijun eura.

„Ulaskom u EU, Istra nam je postala izuzetno zanimljiva kao proizvodna lokacija koja može opskrbljivati Hrvatsku i regionalna tržišta, a ovdje smo naišli na dobrodošlicu lokalnih vlasti. Na ovaj smo način vrlo fleksibilni kada je riječ o blizini naše baze u Italiji te želji da učinkovito opskrbljujemo regionalno tržište“, izjavio je Dario Traverso.

Pogon u Novigradu ima kapacitet proizvodnje 600 kilograma sladoleda, 60 kilograma slastica, 90 kilograma čokolade i prženja 60 kilograma kave u jednoj radnoj smjeni. Sastojci za Gustolato dolaze i od lokalnih hrvatskih dobavljača.

„Ovo ulaganje otvorilo je nova radna mjesta za naše građane. Riječ je o pozitivnoj sili u izazovnim vremenima koja je pokazala da poduzetničke ideje imaju svoje mjesto ovdje u Istri“, izjavio je gradonačelnik Novigrada Anteo Milos.

Komentirajte prvi

New Report

Close