U Makarskoj milijunto noćenje osam dana ranije nego lani

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. kolovoz 2017. u 11:06
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Direktor Hotela Makarska Joško Lelas kaže kako će u hotelima “Meteor”, “Dalmacija” i “Rivijera” ove godine biti ostvareni rekordni turistički rezultati, kako u pansionskom tako i izvanpansionskom poslovanju.

Grad Makarska u utorak je zabilježio ovogodišnje milijunto turističko noćenje, što je osam dana ranije nego prošle godine, doznaje se u srijedu u Turističkoj zajednici grada Makarske. 

Direktor makarske turističke zajednice Tonči Lalić vrlo je zadovoljan ovogodišnjom turističkom sezonom.

S obzirom na sedmomjesečnu turističku bilancu, sadašnju popunjenost smještajnih kapaciteta te pristigle najave i rezervacije za nastavak ljeta, u gradu se ove godine očekuje ostvariti do 1,4 milijuna turističkih noćenja, ističe Lalić.

Naime, Makarsku je do konca srpnja posjetilo 137 tisuća gostiju, koji su ostvarili 795 tisuća noćenja, pa je turistički promet u dolascima 16 posto veći nego u istom lanjskom razdoblju, a u noćenjima za 17 posto. 

Danas Makarska ugošćuje više od 15,5 tisuća domaćih i stranih gostiju pa su hoteli bez slobodnih mjesta, a za privatni smještaj i dalje se preporuča prethodna rezervacija.

Direktor Hotela Makarska Joško Lelas kaže kako će u hotelima "Meteor", "Dalmacija" i "Rivijera" ove godine biti ostvareni rekordni turistički rezultati, kako u pansionskom tako i izvanpansionskom poslovanju.

Hoteli sve do potkraj rujna imaju popunjene smještajne kapacitete, za dio kojih je zaustavljen buking, a ukupno stanje bukinga za listopad u hotelu "Meteoru" je također vrlo dobro, dodao je Lelas.

Komentirajte prvi

New Report

Close