U Karlovcu ‘čistka’, dijele se otkazi radnicima s lažnim diplomama

Autor: Agencija VLM , 06. listopad 2012. u 13:09
Novi direktor Gradske tvrtke Inkasator Nikola Rogoz (PXL)

Franjković je ranije upozorio na “zaštićene neradnike” u ovoj gradskoj tvrtki.

Proces ‘čišćenja’ Grada Karlovca, gradskih tvrtki i ustanova od kadrova sa krivotvorenim svjedodžbama i diplomama se nastavio u Inkasatoru. Otkaz je dobio radnik s 12-godišnjim stažem u toj tvrtki, jer je ustanovljeno da ima lažirano uvjerenje o tome da je vozač po struci.

Direktor Nikola Rogoz i glasnogovornica tvrtke Andreja Barberić ne žele otkriti o kome je riječ ne bi li zaštitili integritet radnika. Međutim, kako neslužbeno saznaje agencija VLM izvanredni je otkaz uručen Ivi Franjkoviću. Javnosti je poznat po tome što je ranije ove godine ukazao na niz, kako ih je nazvao, neradnika u tom poduzeću koje je navodno štitio nedavno smijenjeni Vlatko Ivka. On je po direktivi gradonačelnika Damira Jelića naručio ispitivanje vjerodostojosti stručnih sprema svih djelatnika. Ubrzo nakon što je u direktorsku fotelju sjeo Nikola Rogoz, stiglo je i negativno očitavanje jedne obrazovne ustanove. Franjković negira da je dobio otkaz i da je lažirao uvjerenje o školovanju.

No, čini se ipak da je još jedan u nizu članova HDZ-a za koje je utvrđeno da su to napravili. Podsjetimo da su zbog toga otkaz dobil šef marketinga Zorin doma Goran Đurašević, direktor Hrvatskog radio Karlovca Marijan Stavljenić, zdravstvena voditeljica Dječjeg vrtića Alenka Ban. Lažne svjedodžbe imali su i komunalni redar, sedmorica vozača u Čistoći i JVP-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close