U Istri za blagdane pet posto više turista

Autor: Poslovni dnevnik , 27. prosinac 2023. u 15:00
Rovinj je, bez iznenađenja, uz Poreč, Pulu i Umag glavna turistička destinacija u Istri/S. Niketić/PIXSELL

Najposjećenija odredišta bit će Rovinj, Poreč, Pula i Umag.

Istra tijekom Božićnih i novogodišnjih blagdana očekuje oko pet posto više turista nego lani, prema procjenama Turističke zajednice Istarske županije što znači da će Istru odabrati oko 40 tisuća posjetitelja koji bi trebali ostvariti oko 140 tisuća noćenja.

“Najveći broj gostiju očekuje se zadnja tri dana Stare godine, a najviše očekujemo domaćih gostiju te Slovenaca, Talijana, Austrijanaca i Nijemaca.

Za predstojeće blagdane bit će otvoreno oko 50 hotela što u sastavu velikih hotelijerskih kuća, što obiteljskih hotela, zatim šest kampova, te veliki broj vila i kuća za odmor u priobalju i u unutrašnjosti”, rekao je direktor istarske TZ Denis Ivošević.

Najposjećenija odredišta bit će Rovinj, Poreč, Pula i Umag. Na području Poreča tijekom novogodišnjih blagdana očekuje se između 3500 do 4000 tisuće gostiju koji bi trebali realizirati oko 15 tisuća noćenja, što je prema podacima tamošnje Turističke zajednice, promet na razini lanjske godine.

U Rovinju je otvoreno pet većih hotela i nekoliko manjih koji će primiti goste za doček Nove godine. Istra se svake godine može pohvaliti sve većim brojem programa i događanja u prosincu.

Gotovo da nije bilo mjesta i grada koji ove godine nije organizirao niz adventskih događanja, bilo da se radi o programima koji traju mjesec dana, ili onima koji su se održavali samo za vikend i uoči Božića. 

Komentirajte prvi

New Report

Close