U Hrvatskoj više od milijun gostiju, jedan otok već je srušio rekord iz 2019. godine

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2022. u 08:51
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Najviše ih je s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske

Ušli smo u samo srce turističke sezone, a prema službenim brojkama HTZ-a, u Hrvatskoj trenutačno boravi 1,1 milijun turista, od čega oko 942.000 gostiju iz inozemstva, najviše s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske. Listu najpopunjenijih destinacija predvode Rovinj, Medulin, Vir, Poreč i Umag, piše Novi list.

S obzirom na to da je tradicionalno riječ o najudarnijem vikendu, čini se, ipak, da se strahovanja od subotnjih pravih prometnih čepova i krkljanaca nisu pokazala posve opravdanim, što govori u prilog u tome da turisti u dolascima i odlascima sve više mijenjaju navike i da se udarni valovi dolazaka i odlazaka sve više raspoređuju na ostale dane u tjednu. Tako je tijekom petka na graničnom prijelazu Rupa u našu zemlju ušlo oko 5.300 vozila s 13.200 putnika, a otprilike isti broj je i napustio Hrvatsku.

Na prijelazu Pasjak bilo je gužvovitije jer je zabilježen ulazak 7.300 vozila i 19.000 putnika, dok ih je na izlazak čekalo upola manje, što je i očekivano s obzirom na to da tom graničnom prijelazu gravitiraju gosti iz Italije, čiji se masovniji dolazak tradicionalno veže uz kolovoz.

I dok smo na nacionalnoj razini nadohvat ostvarenim rezultatima dolaska i noćenja gostiju iz rekordne 2019. godine, otok Krk ovih je dana i službeno probio tu granicu.U razdoblju od siječnja do kraja srpnja na ovom su kvarnerskom otoku registrirali 511.498 turista koji su ostvarili 2,7 milijuna noćenja, što je u odnosu na rekordnu 2019. povećanje od 3,5 posto u noćenjima i 5,3 posto u dolascima, priopćili su iz Turističke zajednice otoka Krka.

Komentirajte prvi

New Report

Close