U Hrvatskoj buknulo veliko novo žarište, samo je u jednoj županiji 59 novih slučajeva

Autor: Poslovni.hr , 02. listopad 2020. u 09:13
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Pedeset i osam osoba je s područja te županije, a jedna osoba je s područja Bjelovarsko-bilogorske županije.

U Sisačko-moslavačkoj županiji u protekla je 24 sata zabilježeno čak 59 novozaraženih koronavirusom, a njih 45 je s područja Popovače, gdje je proteklih dana zaraza buknula nakon predstavljanja knjige uz zabavni program.

Kako je priopćeno u dnevnom izvješću Županijskog stožera civilne zaštite, 58 je osoba s područja županije, a jedna osoba je s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Od 58 novooboljelih 45 ih je s područja grada Popovače od čega najveći broj čine osobe iz naselja Gornja Jelenska, gdje je prošli tjedan održano predstavljanje knjige uz kulturno-umjetnički program.

Toj je svečanosti bio nazočan i načelnik Županijskog stožera Roman Rosavec, inače zamjenik sisačko-moslavačkog župana.

Pet novozaraženih osoba je s područja grada Kutine, četiri osobe su s područja grada Siska, a po jedna osoba s područja općine Dvor, općine Lekenik i s područja općine Topusko.

Nacionalni stožer civilne zaštite danas će se sastati s predstavnicima ugostitelja. Na sastanku će biti riječi o novim mjerama protiv koronavirusa.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je jučer da se ne razmišlja o zabrani alkohola i pušenja, a da na stolu nije ni stišavanje glazbe o kojem se pričalo.

“Ne, u ovom trenutku se o tome ne razgovara. Istovremeno, epidemiolozi raspolažu s tim i drugim mjerama ako bude potrebno. U ovom trenutku je epidemiološka situacija takva da ne planiramo takve korake”, rekao je Beroš.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ljudi ko boga vas molim nemojte čitati knjige, vidite šta se desi.

New Report

Close