U Hiltonu možete ‘otvoriti’ ured, long stay ponudu uveo i Valamar

Autor: Marija Crnjak , 20. listopad 2020. u 07:42
Josipa Jutt Ferlan, direktorica društva Zagreb City Hotels i klaster generalna menadžerica za Hilton u Zagrebu

Okolnosti su hotelsku industriju inspirirale je na sve jaču i bolju ponudu radnih mjesta u sigurnosti hotelskih soba.

S novim valom pandemije koji je zahvatio većinu zemalja u prvim jesenskim danima ponovno u pitanje dolazi punjenje hotelskih soba, kao i povratak milijuna radnika u ured – za one koji su imali ljetnu pauzu vraća se “home office”, uz sve minuse koje nosi.

Kombinacija okolnosti hotelsku industriju na globalnoj razini inspirirala je na sve jaču i bolju ponudu radnih mjesta u sigurnosti i tišini hotelskih soba, uz sve ostale pogodnosti koje hotel može ponuditi, od tehnologije do gableca i kvalitetne stanke za odmor.

Model se razvija ili samostalno ili u suradnji s coworking kompanijama, a razvijaju ga mnoge globalne hotelske kuće, uključujući Hilton, MGM Resorts, Mandarin Oriental, CitizenM. Na to se nastavlja sve jači trend produženog ostanka u hotelima, koji je zaživio i prije pandemije a sad doživljava procvat.

Unatoč tome što se hrvatsko ili zagrebačko tržište veličinom ne mogu mjeriti s tržištima San Francisca ili Londona, oba trenda polako dolaze i na domaće tržište, doznaje Poslovni dnevnik.

Startali na proljeće

Zagrebački Hilton hoteli ponudu “work place” uveo je već na proljeće, od kraja lockdowna, potvrdila nam je Josipa Jutt Ferlan, direktorica društva Zagreb City Hotels i klaster generalna menadžerica za Hilton u Zagrebu.

“Dajemo gostima posebnu, udobniju radnu stolicu da mogu lakše raditi za stolom, višu razinu interneta, popust na praonicu rublja. Naši gosti imaju i popust na a la carte restoran usluge, limuzinu za sastanke s vozačem, popust na spa usluge. Motiviramo ga i nagradjujemo bodovima u našem programu odanosti. Ponuda je na globalnoj razini Hiltona”, otkriva Jutt Ferlan.

Cijena Hiltonovih paketa nije jedinstvena, radi se ovisno o tome koje usluge gosti žele uključiti.

“I takozvani ‘long stay’ je postao jako popularan, tu su nam uglavnom poslovnjaci, IT-ovci, konzultanti. Imali smo jednu čitavu obitelj iz SAD-a koja je živjela u Canopyu čak 4 mjeseca.

Imamo poslovne ljude iz Londona koji inače imaju home office, kao i Nijemce. Kažu da im je klima bolja kod nas i da broj zaraženih ipak nije kao u njihovim zemljama. I naravno, zbog lanca i brenda imaju povjerenja da se držimo svih mjera”, ističe Jutt Ferlan.

Na “long stay” ove jeseni se odlučila i Valamar Riviera. U Valamaru su od ove godine dva kamping ljetovališta otvorena čitavu godinu.

Riječ je o Istra Premium Camping Resortu u destinaciji Poreč i Ježevac Premium Camping Resortu na otoku Krku. Valamar je u ova dva kampa uveo uslugu najma za dulji boravak od minimalno mjesec dana koja vrijedi za razdoblje od 30. rujna do 31. ožujka.

“Ova posebna ponuda je izvrsna za sve goste koji žele produljeni boravak bilo za potrebe rada ili za odmor u odlično opremljenim mobilnim kućicama u morskom okruženju. Ponuda u Istra Premium Camping Resortu 5* uključuje moderan camping home tik do mora, brzu internetsku vezu (200/200 Mbit/s), premium obiteljske sadržaje, organiziranu zabavu za djecu u sklopu Maro kluba, Multimedia Game Lounge, Istra Theater.

Gosti potom imaju besplatnu uslugu prijevoza i korištenje sauna, unutarnjeg bazena i teretane u obližnjem Valamar Diamant Hotel & Residenceu.

Moguć i dugoročan smjer

Za odmor bez kuhanja i odlazaka u nabavku namirnica imaju na raspolaganju besplatnu dostavu svježih lokalnih proizvoda i ukusnih jela putem online trgovine Valfresco. I kućni ljubimci su dobrodošli”, kažu nam u Valamaru. Cijena paketa za uslugu dugog boravka kreće se već od 450 eura mjesečno po mobilnoj kućici.

Analitičari tvrde da hotelske sobe koje služe kao privatan ured ne moraju biti prolazan trend koji živi samo dok se ne vrati normalan promet u hotele, već je mnogo izglednije da će to postati niša koju čeka vrlo ozbiljan rast.

Komentirajte prvi

New Report

Close