FOTO: Na jednom mjestu okupljaju najveća imena hrvatske gastronomije s jednim važnim ciljem

Autor: Marta Duić , 19. travanj 2021. u 10:18
Foto: Aminess

Sudjeluju zaposlenici iz svih destinacija gdje Aminess posluje – Istra, otok Krk, otok Korčula i poluotok Pelješac.

Turistička kompanija Aminess hoteli i kampovi započela je s trećom sezonom projekta „Aminess Gourmet Lab“ pod vodstvom ambasadora projekta, chefa Davida Skoke. U pitanju je projekt koji okuplja najbolje stručnjake iz ugostiteljstva s ciljem edukacije mladih kuhara, konobara, barmena za vrhunske usluge u turizmu.

Projekt tijekom travnja na jednom mjestu okuplja najveća imena hrvatske gastronomije. Edukacije se održavaju u restoranu Loop u novigradskom Aminess Maravea Camping Resortu, a sudjeluju zaposlenici iz svih destinacija gdje Aminess posluje – Istra, otok Krk, otok Korčula i poluotok Pelješac.

„Ponosni smo što treću godinu zaredom naši zaposlenici imaju priliku surađivati i učiti od najboljih profesionalaca iz područja ugostiteljstva. Iako trenutno u turizmu nije najbolje razdoblje želimo nastaviti s usavršavanjem naših zaposlenika kako bismo spremni i još bolji ponovno dočekali goste kada to bude dopuštala epidemiološka situacija. Projektom Aminess Gourmet Lab kreiramo nove trendove u hotelijerstvu, podižemo razinu usluge i omogućavamo stručni razvoj naših zaposlenika. Drago nam je što su se ove godine Aminess Gourmet Labu priključili i novi kolege iz Korčule i Pelješca“, izjavio je Damir Čekić, direktor hrane i pića Aminess hotela i kampova.

Foto: Aminess

Projekt se i ovoga puta odvija pod vodstvom renomiranog chefa Davida Skoke. Njegova dugogodišnja suradnja s Aminessom počela je na projektu ekskluzivnih večera „Aminess Wine&Gourmet Nights“ u sklopu kojih se predstavlja bogatstvo i raznolikost istarske i regionalne gastronomije.

˝Kroz edukacije, u kojima poseban naglasak stavljamo na sezonalnost i korištenje lokalnih namirnica, kontinuirano razvijamo kvalitetu usluge˝, istaknuo je chef David Skoko. Još kada je projekt startao komentirao je kako upravo kuhari trebaju djelovati na lokalne zajednice da što više proizvode kako bi oni to mogli koristiti u gastronomiji,  a s tim stavom se vodi i danas.

Foto: Aminess

Polaznici će kroz edukacije steći nova znanja o raznovrsnim temama. Chef David Skoko zadužen je za demonstriranje kulinarskih umijeća, osnivač pizzerije O’Hara Marin Vanjak polaznicima prenosi znanje o pripremi pizza, a vještinama ih podučava i chef Hrvoje Zirojević. Radionicu slastičarskih tehnika održava Marko Stojević iz kompanije Higis, regionalni pivski sommelier Zvonimir Pelko govori na temu craft piva, a istarski chef Robert Perić polaznicima otkriva tajne svojih recepata. Edukaciju o kuhanju kave vodi profesionalni barista Francka Josip Novačić, a tu je i barmenica Tea Lovreščak koja prenosi svoje znanje barmenima.

U nizu radionica sudjelovat će preko 40 zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close