U Gourmet Labu će ugostiteljski eksperti podučavati radnike

Autor: Marta Duić , 11. veljača 2019. u 22:00
Sanja Žužić, David Skoko, Marin Vanjak i Vjenceslav Madić Kishoni/J. Regović/PIX

Projekt turističke tvrtke za kvalitetniju uslugu.

U Kuhaoni  na zagrebačkoj Opatovini predstavljen je Aminess Gourmet Lab, novi projekt novigradske turističke kompanije Aminess koji okuplja najbolje stručnjake iz ugostiteljstva s ciljem edukacije mladih kuhara, konobara, barmena za vrhunske usluge u turizmu. 

"Ideja je proizašla iz projekta Wine and gourmet nights u kojem David Skoko kuha za naše goste koristeći lokalne namirnice, a u GourmetLabu smo okupili stručnjake kako bi naši zaposlenici vidjeli sve mogućnosti razvoja karijera", pojasnila je Sanja Žužić, voditeljica ljudskih resursa Aminess hotela i kampova. Napominje kako je to je iskorak potreban u turizmu ako se želi zadržati gosta. "Svaki naš gost je potencijalni ambasador naše gastronomije i regije i nužno je educirati ljude kako bi gosti bili zadovoljni, vratili se, pričali o nama", smatra Skoko, chef i ambasador projekta.

 

80 posto

zaposlenika novigradske kompanije stalni su djelatnici

Osim gastronomije, zaposlenike uče i pripremi kruha i krušnih proizvoda te barmenskim tajnama, od mikseva do autohtonih destilata. Marin Vanjak, vlasnik restorana O'Hara, kaže da će podučavati kako spremiti kruh, fusion francuskog i talijanskog pekarstva.

  "Ovo je kompanija koja puno ulaže u djelatnike, imaju čak 80% stalnih, a ja na radionicama svake godine podižem ljestvicu", kaže barmen Vjenceslav Madić Kishoni. Skoko ističe kako ga veseli što i kolege iz drugih grupacija dolaze gledati što rade, jer će rezultati doći samo zajedničkim djelovanjem. "Prirodni potencijal imamo, a kad poradimo na ljudskom neće nam biti kraja. Mi trebamo djelovati na lokalne zajednice da što više proizvode kako bismo mi to mogli koristiti u gastronomiji", zaključuje Skoko. 

Komentirajte prvi

New Report

Close