U centru Zagreba muku muče sa susjedom iz pakla, dvorište im opsjedaju muhe i štakori

Autor: Poslovni.hr , 11. kolovoz 2022. u 10:03
Foto: Unsplash

Zgrada je nakon potresa dobila crvenu naljepnicu, svi stanari su iselili osim nje. A dok čekaju obnovu, situacija je izmaknula kontroli.

Stanari jedne zgrade u središtu Zagreba na svojoj su koži osjetili što znači susjed iz pakla. Godinama im jedna žena pred kućnim pragom gomila smeće, a živi u državnom stanu. Problem je jer je dvorište zajednički prostor, ali njim, kažu stanari, gospodari smeće jedne osobe, javlja Dnevnik.hr

“Gospođa je napravila tu Karepovac, odnosno Jakuševac. To ti je potencijalna zaraza, zapaljivo. Sada to još možda dobro izgleda znalo je tu biti trulih paprika, mesa pečenog”, navodi stanar Veljko Došen.

Zgrada je nakon potresa dobila crvenu naljepnicu, svi stanari su iselili osim nje. A dok čekaju obnovu, situacija je izmaknula kontroli.

“Nitko ništa ne poduzima, to je dvije i pol godine samo ‘budemo, budemo’, ‘godišnji su’, ‘radimo’… Štakora je sve više i više. I muhe se stvaraju, mušice, katastrofa”, dodaje Došen.

Upoznati s problemom

Iz državnih nekretnina odgovaraju da su upoznati s problemom. Kažu – uputili su joj opomenu pred tužbu i zatražili da očisti ispred stana.

Kako ona to nije napravila, dodaju da su putem Državnog odvjetništva pokrenut postupak za iseljenje iz stana. Odvjetnica Ines Margetić objašnjava da to neće ići tako brzo ako u ugovoru nema ovršne klauzule.

“Ako ne postoji takva klauzula, onda će državne nekretnine morati krenuti na tužbu za iseljenje, a nakon tužbe za iseljenje će tek moći pokrenuti ovrhu, što znači da bi to moglo potrajati i do 4, 5 godina”, objašnjava.

Komentirajte prvi

New Report

Close