U akciji ‘Igraj srcem’ sakupljeno gotovo 450.000 kuna

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2015. u 10:16
Foto: PD

Na samom početku donatorske akcije Igraj srcem, koja je započela 28. srpnja golf turnirom u poslovno-turističkom kompleksu Veladrion u Žrnovnici kod Senja, sakupljeno je čak 439.000 kuna.

Na samom početku donatorske akcije Igraj srcem, koja je započela 28. srpnja golf turnirom u poslovno-turističkom kompleksu Veladrion u Žrnovnici kod Senja, sakupljeno je čak 439.000 kuna. Ova sredstva rasporedit će se u fond namijenjen stipendiranju studenata invalida bez adekvatne roditeljske skrbi.

Na turniru je sudjelovalo oko 50 osoba iz javnog i profesionalnog života koji su bodove koje su osvajali tijekom kupa „ustupili“ glavnom sponzoru te su na taj način direktno pomogli u prikupljanju potrebnih sredstava. Na turniru je sudjelovala i Visoka pokroviteljica turnira, Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović.

Iako mnogi od sudionika golf turnira nisu bili vični ovoj sportskoj igri, rezultati prikupljenih sredstava govore o vrlo uspješnom turniru – naime, što su manje udaraca trebali za završetak toliko su više sredstava mogli omogućiti za donatorski fond pa je cjelokupno natjecanje proteklo u prijateljskoj, ali i vrlo kompetitivnoj atmosferi.

Službena objava natječaja započela je 31. kolovoza, a cilj je omogućiti stipendije za 20 studenata za akademsku godinu 2015. – 2016. Na natječaj se mogu javiti svi studenti s invaliditetom, bez adekvatne roditeljske skrbi, s područja Republike Hrvatske, sve do 27. rujna. Imena stipendista bit će objavljena početkom listopada, kada će ih službeno primiti i Predsjednica Grabar-Kitarović.

Primarna zadaća ove akcije pomoć je specifičnoj društvenoj skupini, osobama s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi kako bi uspješno završili fakultetsko obrazovanje te postali ravnopravni pripadnici društva u kojemu žive ostvarujući na taj način svoj puni potencijal.

Upravo i zbog te činjenice važnost ove akcije odmah su prepoznale velike hrvatske tvrtke: generalni pokrovitelj ORYX Grupa, sponzori M SAN Grupa, Žito grupa i AutoZubak Volkswagen.

Namjera je organizatora da akcija poprimi tradicionalni karakter te postane platforma putem koje će dvaput godišnje prikupljati sredstva za stipendiranje jedne od najranjivijih društvenih skupina, osoba s invaliditetom bez adekvatne roditeljske skrbi.

Komentirajte prvi

New Report

Close