TZGZ Svjetski dan turizma po prvi put obilježava van Zagreba, i to u Vukovaru

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2022. u 13:08
Foto: Vedran Tolić

Tako će se, u suradnji s Hrvatskom udrugom turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET Croatia, predstaviti projekti učenika zagrebačke II. i IV. gimnazije u okviru programa “Kultura i turizam u oživljavanju kontinentalne turističke ponude”.

Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ) svake godine tradicionalno obilježava Svjetski dan turizma, a ove godine će to prvi put učiniti van Zagreba, predstavljajući dugogodišnji edukativni srednjoškolski projekt “Kultura turizma” u Vukovaru. Tako će se, u suradnji s Hrvatskom udrugom turističkih novinara i pisaca u turizmu – FIJET Croatia, predstaviti projekti učenika zagrebačke II. i IV. gimnazije u okviru programa “Kultura i turizam u oživljavanju kontinentalne turističke ponude”.

Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Martina Bienenfeld, ovom prigodom poručuje: “Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna, pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije), stoga ovim putem upućujem iskrene čestitke cijeloj turističkoj industriji Zagreba i Hrvatske. U skladu s ovogodišnjim sloganom Rethinking tourism, odnosno Promišljajući turizam, fokus smo stavili na naš projekt “Kultura turizma” koji provodimo u suradnji s Gradskim uredom za obrazovanje, sport i mlade. Naime, ovim projektom mlade uključujemo u sudjelovanje u programima zaštite okoliša i životne sredine, podizanja kvalitete življenja, očuvanja etnološkog, povijesnog i kulturnog naslijeđa, podizanja razine gostoljubivosti te stvaranja klime dobrodošlice, a oni svojim sjajnim radovima pokazuju kako se sve turizam uistinu može promišljati. S naglaskom na cjelogodišnji turizam, Zagreb ima razvijenu, održivu, ravnopravnu i odgovornu turističku ponudu te je u dosadašnjem dijelu godine ostvario sjajne turističke rezultate. Suradnja sa zagrebačkim srednjoškolcima daje temelje oblikovanja budućnosti turizma na načina da on bude održiv, jači, inkluzivniji i osnažujući kako za naš grad, tako i za državu u cjelini.”

Sustavnom edukacijom učenika zagrebačkih srednjih škola kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni, TZGZ s projektom “Kultura turizma” nastoji podići svijest o vlastitom gradu te upoznati mlade s njegovim turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima. Kroz godine su sudjelovale sve škole grada Zagreba, a ove godine je bilo njih šest. U Vukovaru će svoje projekte predstaviti II. i IV. gimnazija – Mandina ruta i Plava potkova grada Zagreba, a više o samim projektima može se pronaći na web stranicama samih škola: Mandina ruta – II. gimnazija te Plava potkova Zagreba – IV. gimnazija .

Komentirajte prvi

New Report

Close