Tvrtke iz Prstena stvaraju 5,5% BDP-a

Autor: Darko Bičak , 12. veljača 2020. u 21:59
Predsjednik Udruge Prsten Pavo Zubak/DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Članovi udruge upravljaju u RH s 210 poduzeća koja imaju 11 tisuća zaposlenih.

Tvrtke koje u Hrvatskoj vode Hrvati rođeni u Bosni i Hercegovini zapošljavaju više od 11.000 ljudi i daju snažan doprinos BDP-u, a Udruga Prsten radi izvrstan posao u jačanju veza između dviju država, rekao je jučer premijer Andrej Plenković otvarajući Prstenov poslovni forum Zagreb 2020.

“Posebna vrijednost ove udruge je da brine o svim Hrvatima koji žive u BiH, bez obzira o kojem dijelu zemlje se radi. Njihov je doprinos jako velik u društvima koja rade u Hrvatskoj, a njihovi su vlasnici ili suvlasnici, osnivači, Hrvati iz BiH”, naglasio je premijer.

Dodao je da je suradnja između Hrvatske i BiH jako dobra. “BiH nam je prijateljska zemlja. Dvije milijarde eura vrijedna je gospodarska razmjena te dvije zemlje i nastavit ćemo tu suradnju” kazao je premijer, podsjetivši i da je u mandatu ove Vlade, uz ostalo, uvedena avio linija Zagreb-Mostar, da je otvoreno dopisništvo HRT-a u toj susjednoj zemlji, gdje i HGK ima svoja predstavništva te da Vlada podupire Kliničku bolnicu Mostar kao i projekt Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Predsjednik Kluba poduzetnika Udruge Prsten Ivica Nuić kazao je da Udruga okuplja 210 gospodarskih subjekata koji djeluju u Hrvatskoj, a generiraju 5,5% hrvatskog BDP-a.Predsjednik Udruge Prsten Pavo Zubak očekuje daljnje poticaje Vlade za potporu školovanja za deficitarna zanimanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close