Tvrtka riječkog znanstvenika proglašena vodećim izdavačem Open Acces knjiga

Autor: Mladen Miletić , 21. veljača 2023. u 12:21
Foto: IntechOpen

IntechOpen djeluje iz ureda u Rijeci i Londonu.

IntechOpen, tvrtka riječkog znanstvenika i poduzetnika Aleksandra Lazinice, desetu je godinu u nizu dobila priznanje Delta Thinka, vodeće svjetske kompanije za poslovne analize, kao najuspješnija u području Open Access izdavaštva.
Delta Think je, inače, u svom godišnjem izvještaju IntechOpen proglasila  najzastupljenijim izdavačem u najvažnijoj svjetskoj bazi open access knjiga DOAB (Directory of Open Access Books). IntechOpen se kao vodeći izdavač znanstvenih e-knjiga s 9,6% tržišta nametnuo ne samo kao broj jedan već i kao trend lider. Ta hrvatska tvrtka nastala je inače kao odgovor na neadekvatne sustave koji su postojali na tržištu.
“Pronaći znanstvene podatke tijekom istraživačkog rada na doktoratu nije bilo  jednostavno, a kako uvijek razmišljam iz ugla poduzetnika, prepoznao sam taj nedostatak na tržištu. IntechOpen kao tvrtka promiče i popularizira znanost, a znanstvene teme smo učinili globalno dostupnima kroz e-knjige”, kaže Lazinica.
IntechOpen djeluje iz ureda u Rijeci i Londonu. Znanstvenu građu koju nude izgradili su vrhunski znanstvenici, dobitnici Nobelove nagrade i znanstvenici koji spadaju u 1% najcitiranijih u svijetu, a čine je recenzirani znanstveni sadržaje i objavljene knjige akademskih istraživanja.
“Cilj nam je omogućiti brže širenje i napredovanje znanja koje je temeljeno na znanstvenim izvorima. Istraživanje i napredak Open Access sustava je proces koji nema kraja, i iznimno mi je drago da moj tim predvodi svjetsku znanstvenu zajednicu te da omogućujemo vrhunsku uslugu svima koji traže provjereni znanstveni sadržaj”.

Komentirajte prvi

New Report

Close