Objavljen veliki natječaj: Traži se novi slogan i vizualni identitet hrvatskog turizma

Autor: Marija Crnjak , 21. veljača 2023. u 10:53
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska turistička zajednica objavila je Natječaj za izbor krovnog komunikacijskog koncepta – Big Idea te novog vizualnog identiteta Hrvatske kao turističke destinacije.

Hrvatska turistička zajednica objavila je Natječaj za izbor krovnog komunikacijskog koncepta – Big Idea te novog vizualnog identiteta Hrvatske kao turističke destinacije. Kako neslužbeno saznajemo, slogan Croatia Full of life vrijedit će još ovu sezonu, i novi slogan i koncept trebao bi biti spreman do turističkog sajma WTM London, odnosno za komunikaciju prema tržištu za 2024.

Kako pojašnjavaju u HTZ-u, postupak će imati dvije faze, prva faza uključuje predselekcijski postupak koji se odnosi na dostavu dokumentacije kojom se dokazuje sposobnost potencijalnih ponuditelja, dok se druga faza odnosi na dostavu ponuda odabranih ponuditelja. Također, u sklopu natječaja predviđena su dva projektna zadatka, odnosno izrada krovnog komunikacijskog koncepta za koji će biti odabrano do najviše pet ponuditelja, te izrada vizualnog identiteta za koji će biti odabrano najviše do 10 ponuditelja.

„Riječ je o natječaju koji će definirati ključne promotivne i komunikacijske odrednice hrvatskog turizma, odnosno koji će biti nositelj realizacije nove vizije Hrvatske kao turističke destinacije definirane novim Strateškim marketinškim i operativnim planom hrvatskog turizma.

Drugim riječima, putem ovog natječaja želimo novi, svježi i kreativan pristup koji će zadržati pozornost, zaintrigirati, stimulirati um i izazvati emocije kod ciljane publike. Krovni komunikacijski koncept mora biti jedinstven, ali jednostavan i lako razumljiv, a u njegovu središtu treba biti koncept ljepote obzirom da provedena istraživanja potvrđuju kako je to jedna od ključnih prednosti naše zemlje te jedan od najvažnijih motiva turističkih putovanja u Hrvatsku“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, naglasivši kako se kroz natječaj žele prikupiti prijedlozi kreativnih rješenja visokospecijaliziranih ponuditelja s dugogodišnjim i relevantnim iskustvom.

Komentirajte prvi

New Report

Close