Tko je kriv? Turistička zajednica grada Splita ne osjeća odgovornost zbog gužvi

Autor: Marija Crnjak , 15. prosinac 2020. u 08:00
Riva je za vikend vrvila ljudima unatoč epidemiološkim mjerama/I. ČAGALJ/PIXSELL

Nakon završetka programa Turistička zajednica ne može kontrolirati postupke građana, kaže direktorica.

Turistička zajednica Grada Splita ne osjeća se odgovornom za masovno okupljanje Splićana na Rivi proteklog vikenda, proizlazi iz odgovora kojeg smo dobili u ponedjeljak od direktorice Alijane Vukušić. Naime, na Rivi su se odvijala događanja u sklopu Adventa koji organizira splitski TZ.

“Ovogodišnji Advent je gotovo u potpunosti online, jedini sadržaj uživo je na rivi subotom i nedjeljom ujutro na otvorenom i u trajanju od maksimalno dva sata. Aktivnost je usklađena s epidemiološkim mjerama, tako da smo ogradili prostor za 25 ljudi koji se smiju zadržati ispred pozornice najviše pola sata, poštujući fizičku distancu.

Dodane su i oznake na tlu za propisanu udaljenost. Pri ulasku u ograđeni dio mjeri se temperatura, evidentiraju imena uz kontakt telefona posjetitelja, a osigurane su maske i dezinficijens.

Podaci se čuvaju 14 dana. Izvođačima se prije penjanja na pozornicu mjeri temperatura, koriste dezinficijens i daje im se maska koje moraju koristiti do početka nastupa. Iz programa su isključeni svi zborovi, orkestri, plesne skupine i slično, a glazbenici i zabavljači na bini poštuju socijalnu distancu.

Organizator je poduzeo sve mjere opreza, sve aktivnosti uskladio s mjerama i preporukama stožera, a obaviješteni su Civilni županijski Stožer, Grad Split, MUP i HZJZ.”, pojasnila je Vukušić uz napomenu da nakon završetka programa TZ ne može kontrolirati postupke građana.

Iz HTZ-a poručuju da je čitav sustav turističkih zajednica dužan pridržavati se mjera i preporuka. “Apeliramo i pozivamo sve turističke dionike na odgovorno i disciplinirano ponašanje i pridržavanje mjera kako bi se pokušalo sačuvati zdravlje, ali i kako bi se došlo do željene normalizacije života i turizma, poručuju u HTZ-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close