Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF u suradnji s udrugom Gastronomadi provodi projekt smanjenja otpada u hotelima i restoranima Zero Waste, a u petak su predstavili rezultate u prva tri hotela, zagrebačkom hotelu Esplanade, Jezero u Plitvičkim jezerima, te u hotelu Cortyard by Marriott u Beogradu.
Projekt je proveden u zadnjih godinu dana sa sjajnim rezultatima, s prosjekom smanjenja otpada iz kuhinje za oko 20% "U WWF-u borba protiv otpada hrane jako nam je važna i želimo potaknuti promjenu ponašanja u našim hotelima. Tri hotela u našoj regiji, Esplanade, Courtyard by Marriott Beograd i Jezero, prepoznali su ovaj projekt i započeli provedbu s ciljem smanjenja otpada od hrane.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu