I dalje se traži najbolji radnik u Hrvatskoj: I vi možete prijaviti kolegu, te mu omogućiti da zaradi 100.000 kuna

Autor: Sergej Novosel Vučković , 24. rujan 2019. u 14:59
Foto: Getty Images

Ove godine postoje nagrade za drugo i treće plasiranog najradnika, kojima će pripasti 10 i 5 tisuća kuna.

Natječaj Mali svjetionik za velike ljude, kojim se traži najbolji radnik u Hrvatskoj po kriterijima etičnosti, marljivosti, poštenja i kolegijalnosti, još je otvoren, svatko može prijaviti kolegu za kojeg misli da zaslužuje novčanu nagradu od čak 100.000 kuna, kao primjer drugima u poslu i ponašanju na radnom mjestu.

Rok za prijave je, zbog velikog interesa, s 27. rujna pomaknut na 10. listopada, do kad svatko – bio šef, kolega, pa i klijent ili član obitelj, može prijaviti zaposlenika na web stranici projekta Mali svjetionik. No, organizatori iz Udruge Partner, Mazarsa Hrvatska, tvrtke Tim Kable i Zaklade Rhema kažu nam da su ove godine, druge koju provode natječaj, uveli i nagrade za drugo i treće plasiranog najradnika, kojima će pripasti 10 i 5 tisuća kuna.

"Uvođenje druge i treće nagrade je kao dodatan poticaj za prijavu, ali i pokazatelj da smo dobili potporu u još nekim firmama. Nama je cilj podijeliti maksimalno puno novca tako da je ideja sljedeće godine imati još veći fond kako bismo novce dali još više najradnika", kaže voditeljica projekta Ružica Marta Ljubičić iz Mazarsa. Novost je i da će stručno povjerenstvo iz svih pristiglih prijava odabrati ne Top10 nego Top15, za koje se mijenja i način glasanja. Javnost će, dodaje Ljubičić, glasati putem telefona i SMS-a, a ne kao lani online. O 15 finalista bit će napravljeni i kratki videi pa će javnost biti bolje upoznata kome dati glas.
"Novi način glasanja postoji zbog transparentnosti, koja nam je jedan od postulata projekta, jer će sav novac skupljen iz poziva i SMS poruka ići u fond za sljedeću godinu", poručuje Ružica Marta Ljubičić. Glasanje je od 25. listopada. Nagrada za najboljeg radnika u okviru Malog svjetionika za velike ljude nosi naziv Dr. Dražen Glavaš, u spomen na profesora koji je promicao vrijednosti moralnog i poštenog rada. Pobjednici će biti obznanjeni 22. studenog u City Plazi u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close