Traže smjenu Stipe Alfiera zbog izjave o gay brakovima

Autor: Agencija VLM , 01. travanj 2014. u 10:25
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Udruga smatra da je subjektivnim istupom Alfier uvrijedio većinu hrvatskih građana

Građanska udruga Vigilare pokrenula je javnu akciju protiv odgovornih na Hrvatskoj radioteleviziji u čijem je središnjem Dnevniku 29. ožujka, kako tvrde, zlouporabljen prostor javne televizije.

"U reportaži o stupanju na snagu „Zakona o istospolnim brakovima" u Engleskoj, urednik Stipe Alfier poručio je: „Hrvatska je na samo dva sata leta od Engleske, ali kao društvo tisuću smo svjetlosnih godina daleko od njih, u što smo se na nedavnom referendumu imali prilike uvjeriti", navodi se u priopćenju.

Udruga smatra da je ''subjektivnim istupom dotični voditelj, ne držeći se pravila novinarske struke o objektivnom informiranju javnosti, uvrijedio većinu hrvatskih građana, ujedno i TV pretplatnika čiji novac omogućuje HRT-ovo postojanje i djelovanje''.

"Također, time je iskazao nepoštivanje referendumski izražene volje građana i ustavnoga poretka Republike Hrvatske. Nakon sličnoga istupa urednika Zorana Šprajca, novinari HRT-a još su jednom pokazali neobjektivnost i neprofesionalnost, kršeći čak i etički kodeks vlastite ustanove. Zbog svega navedenoga zahtijevamo trenutačne sankcije – smjenu urednika Dnevnika Stipe Alfiera", poručuju iz Udruge.

Komentari (4)
Pogledajte sve

izgleda da je i stipe u gostima. meni on liči na milicajca iz fiće.samo mu kapa sa petrokakom i pendrek fale.

Pa čovjek nije rekao ništa uvredljivo:
“… Hrvatska je na samo dva sata leta od Engleske, ali kao društvo tisuću smo svjetlosnih godina daleko od njih, u što smo se na nedavnom referendumu imali prilike uvjeriti …”

Rekao je daleko što je očigledno. Stavovi se očigledno značajno razlikuju i to znači da su udaljeni. No to ne uključuje i vrijednosnu klasifikaciju
Nije rekao nešto što bi bio vrijedonosni sud tipa “tisuću smo svjetlosnih godina iza njih” ili “oni su ispred nas” ili tako nešto.

Obična samopromocija tog vigilarea

ti iz vigilarea valjda imaju lošu savjest ili neki drugi problem?

pa ja sam mislio da su se oni oko svega toga i angažirali jer su htjeli sačuvati hrvatsku što dalje od ralja tog sotonističkog homolobija ili čega već, a sad ih smeta što im se javno priznaje da su uspjeli?

New Report

Close