Tomašević: Postignut je povijesni sporazum, rušimo stari i gradimo novi stadion na Maksimiru

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2023. u 13:36
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tomašević je istaknuo da se u rekonstrukciju postojećeg stadiona neće ići, već će se graditi novi moderni stadion s popratnim sadržajima.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević povijesnim je u četvrtak ocijenio sporazum koji će sklopiti Grad i Republika Hrvatska o rekonstrukciji maksimirskog stadiona te istaknuo da će se ići u rušenje postojećeg i gradnju novog, koji će biti financiran privatnim kapitalom.

“Radi se o povijesnom dogovoru”, kazao je Tomašević na konferenciji za novinare nakon završetka trodnevne sjednice Skupštine.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u srijedu su prihvatili zaključak o sklapanju Sporazuma o rekonstrukciji Gradskog stadiona Maksimir i izgradnji ili rekonstrukciji objekata Katoličke crkve na 10 lokacija u gradu Zagrebu.

Sporazumom se definiraju zajednički napori koje će uložiti RH i Grad Zagreb kako bi Zagrebačka nadbiskupija ili s njome povezana pravna osoba odustala od započetih postupaka, u kojima se potražuje naturalni povrat nekretnina, na kojima je planirana rekonstrukcija Gradskog stadiona Maksimir.

Tomašević je istaknuo da se u rekonstrukciju postojećeg stadiona neće ići, već će se graditi novi moderni stadion s popratnim sadržajima.

“Mislim da je vrijeme za rekonstrukcije prošlo”, kazao je, dodavši da je rekonstrukcija koštala 900 milijuna kuna, za što smo mogli dobiti dva nova stadiona.

Rušenje tek kad se izgradi zamjenski stadion

U rušenje ne mogu ići, dok ne izgrade zamjenski, odnosno prošire ovaj u Kranjčevićevoj jer će tamo igrati Dinamo i reprezentacija.

Radovi bi na Kranjčevićevoj mogli početi iduće godine. Kad završe, to će, predviđa se, biti 2025., onda se može ići u rušenje stadiona na Maksimiru.

“Dotad ćemo raditi paralelno na procesima arhitektonskog natječaja, studije izvodljivosti, natječaja za privatnog investitora kako ne bismo izgubili vrijeme”, dodao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close