Tomašević najavio ukidanje besplatnog parkinga te rezanje naknada u odborima

Autor: Poslovni.hr , 10. kolovoz 2021. u 11:51
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa svojim suradnicima održao je redovitu konferenciju za medije u predvorju Gradske uprave. Najavio je ukidanje besplatnog parkinga ispred zdravstvenih ustanova u Zagrebu i smanjenje naknada u upravnim vijećima gradskih ustanova.

Naveo je da je do ukidanja besplatnog parkinga došlo na inicijativu iz gradske tvrtke.

“Zagrebparking je tražio da se obustavi odluka kojom je bila ukinuta naplata parkiranja ispred svih zdravstvenih ustanova u Gradu Zagrebu, prihvatit ću taj prijedlog. Efekti te mjere su upitni. Dosta parkinga je bilo u centru grada i nije bilo provjere jesu li korisnici stvarno bili u zdravstvenim ustanovama. Radi se o preko tisuću parkirnih mjesta i potpuno novoj javnoj garaži na Svetom Duhu. Radi se o 14 milijuna kuna, oko 5 ide na javnu garažu Sveti Duh, koja se ne naplaćuje, a troškovi održavanja su oko 100 tisuća kuna mjesečno. Razlozi su financijski i razlozi su da je epidemiološka situacija povoljna”, istaknuo je Tomašević.

Pojasnio je i već ranije najavljenu odluku o smanjivanju naknada za sudjelovanje u radu odbora.

“Smanjujemo naknade za školske odbore i sva upravna vijeća gradskih ustanova. Dosad su te naknade bile nešto više od 500 kuna neto po sjednici, a sada će biti oko 250 kuna neto po sjednici”, naveo je gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close