Todorić ostao bez otoka: Država uzima Smokvicu Velu zbog 36 milijuna kuna duga

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2017. u 10:09
Foto: Robert Anić / Pixsell

Ovaj mjesec Ivica Todorić radi manevar i ponovno je kao vlasnik Grafoplasta koji upravlja otokom Ante Lušić.

Deset godina obitelj Todorić ljetovala je na predivnom otoku Smokvica Vela blizu Rogoznice. Nitko drugi nije imao pristup otoku na kojem je sagrađen i luksuzni ljetnikovac. Sad je tome kraj, pišu 24 sata.

– Početkom svibnja, ako tvrtka koja koristi otok ne plati dug, vraćamo otok u državni posjed – kaže sugovornik blizak Vladi.

Sve je počelo 1995., kad je Grafoplast Ante Lušića dobio 30-godišnju koncesiju na otok. Imali su obvezu ulaganja. Država je tužila Grafoplast, ugovori su bili pred raskidanjem. Ivica Todorić kupuje tvrtku Grafoplast 2006. Sljedeće godine trebalo je vratiti otok državi po sudskoj presudi, ali nije se dogodilo ništa. DORH u veljači šalje Grafoplastu dopis da podmiri 26 milijuna kuna za korištenje zadnjih pet godina. S kamatama je taj dug 10 milijuna kuna veći. Do danas on nije podmiren, a rok je početak svibnja.

Ovaj mjesec Ivica Todorić radi manevar i ponovno je kao vlasnik Grafoplasta koji upravlja otokom Ante Lušić.

– Još pokušavamo pregovarati i imamo vremena, no vjerojatno će biti kako vi kažete – odgovorio je.

Komentari (3)
Pogledajte sve

ovaj tzv. gospodin Gazda bi prvenstveno trebao ostati bez slobode, a onda možemo dalje raspravljati i utvrđivati bez čega sve još treba ostati, ako pogledamo strana tržišta , jasno je da je s.ebao cijelu državu do temelja

Al, morate priznati…………….predivan otočić.

Njemu oprostili dug 200 MIL za koncesiju…………….a meni posllai opomenu pred ovrhu za PDV u iznosu od =7.125 kN …………………………To ti je država ku-rvinska ?

New Report

Close