Todorić opisao kako se iz Agrokora svakodnevno ‘isisavaju milijuni eura’

Autor: Poslovni.hr , 14. studeni 2017. u 13:19
Foto: Borna Filic/PIXSELL

“Cijenu određuju Ramljak i ministrica Dalić bez ijednog kriterija, bez ikakvog nadzora. Na poslovima savjetovanja ovi su ljudi, već duboko ogrezli u kriminal, angažirali svoje kumove, prijatelje, odabrane prijatelje povlaštenih vjerovnika i svoje poslovne partnere koji svakodnevno iz Agrokora isisavaju milijune eura”, tvrdi Todorić u novoj objavi na blogu.

"Ante Ramljak pod pritiskom javnosti morao je prošloga tjedna objaviti kako su troškovi pravnih, financijskih i savjetnika za restrukturiranje za četiri mjeseca angažmana, do 30. rujna , Agrokor stajali 140 milijuna kuna! No, za dovršetak posla, predviđa Ramljak, trebat će savjetnicima platiti još skromnih 380 milijuna kuna, pa će taj mali trošak iznositi više od pola milijarde kuna! To je 70 milijuna eura za usluge čiju cijenu određuju Ramljak i ministrica Dalić bez ijednog kriterija, bez ikakvog nadzora. Na poslovima savjetovanja ovi su ljudi, već duboko ogrezli u kriminal, angažirali svoje kumove, prijatelje, odabrane prijatelje povlaštenih vjerovnika i svoje poslovne partnere koji svakodnevno iz Agrokora isisavaju milijune eura .

Na poslovima pravnog, financijskog i poslovnog savjetovanja angažirano je preko 150 savjetnika koji svake minute stvaraju trošak za otetu kompaniju. Ramljak i Vlada, uz Plenkovićev blagoslov imaju više savjetnika nego najveći svjetski vođe imaju zajedno. Naime, predsjednike SAD-a, Rusije i njemačku kancelarku savjetuje ukupno 134 savjetnika. Ramljaku, Plenkoviću i Dalić treba 150 savjetnika samo za Agrokor. I pritom im nije bitna cijena, nije im bitna nikakva transparentnost, bitno je jedino poznavati nekog od troje spomenutih koji troše novac privatne kompanije koju su oteli neustavnim Lex Agrokorom", piše Todorić.

Komentari (6)
Pogledajte sve

amerikanci su vam agrokor dali u ruke, sada uzimaju nazad, usput njihovi jataci trpaju sebi u đepove.

Ja mu vjerujem jer su njemu ti kanali za isisavanje novca poznati odavno. Nije se tu ništa promijenilo, promijenila se samo ekipa koja sada na isti način isisava kao što je donedavno i sam gazda isisavao.

Ko o čemu kuraba o poštenju

Zna Babo kako se to radi

Bilo je odmah na samom početku sanacije AGROKORA – sumnjivo- da je iznos za koji je angažiran
stručnjak – iz inozemstva – PREVISOK.
No, upravo -taj trenutak iskoristio je HDZ ..kako bi , ISISAO ŠTO VIŠE novaca za tzv. savjetnike u
restrukturiranju…… a sada ….kola više nije moguće zaustaviti…u masi oprečnih informacija i
kontradiktornih zbunjujućih činjenica….

Da HDZ stalno isisava novac pokazuju – podaci o zamagljivanju i nekontroli / poreznoj i
stručnoj / svih istomišljenika i podanika…… a jedna od njih je i aktualna oko Šukera..

Meni osobno bila je najčudnija informacija Ramljaka- kada je rekao ….” da će se dugovi
otpisivati u RASPONU ??? od 30 %….pa , čak do 70%….???

Kome 30…a kome 70 % ..??? Dakle, već prioriteti postoje, izvlače se iz gova-na HDZ ..ovci koji
su u gabuli sa Agrokorom…a ZNA SE …da se pošteda gubitaka PLAĆA !!! U POSTOCIMA, uvijek

New Report

Close