Todorić: Kako je moguće da novac postoji, a nedostaje robe na policama?

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2018. u 11:31
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nakon što je proučio mjesečno Izvješće o gospodarskom i financijskom stanju Izvanredne uprave Agrokora za period od 11. prosinca 2017. do 10 siječnja 2018. godine Ivica Todorić objavio je novi post na svojem blogu u kojem izvanrednog povjerenika u Agrokoru Antu Ramljaka pita “gdje je Agrokorov novac”?

"Promatrajući mjesečno Izvješće o gospodarskom i financijskom stanju Izvanredne uprave Agrokora za period od 11. prosinca 2017. do 10 siječnja 2018. godine u oči upada nekoliko podataka o kojima, osim evidencije, Ramljak ne govori baš ništa. Na stranici 5. Izvješća Izvanredne uprave navodi se kako je Ramljakova uprava osigurala financiranje 1,1 milijardi eura i taj je kredit dobio status najstarije tražbine. Nadalje, na stranici 7. Izvješća navodi se kako je poslovanje Agrokor grupe pozitivno i iznosi 1,177 milijardi kuna EBITDA! No, na stranici 4. Izvješća stoji podatak da opskrba robom za dio grupacije još uvijek predstavlja izazov. Stoga, gospodine Ramljak ovi podaci stoje u nesuglasju – kako je moguće da novac postoji, a nedostaje robe na policama? Jeste li novac uložili u stabilnost kompanije ili su vam namirenja desetaka savjetničkih timova koje ste odabrali upravo vi i ministrica Dalić prioritet?

Poznato je, naime, da svakog od 150 angažiranih savjetnika na dan plaćate 1000 eura, a poznato je i da povlašteni odvjetnici za četiri stranice tipiziranog teksta dobivaju i do 15 tisuća eura! Rasipanje i izvlačenje novca iz Agrokora je, nažalost, postala činjenica na koju, barem zasada, ne reagiraju nadležne institucije. No, uvjeren sam, da kriminal i kršenje zakona u danima koji slijede neće ostati bez sankcija", objavljeno je na blogu Ivice Todorića.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Dodji Ivek u Hrvatsku pa pricaj s Ramom i ostalima za stolom

Zašto se ovom liku daje toliko medijskog prostora? Čime je to zaslužio, svojim vođenjem koncerna kojim ga je dove tamo gdje ga je doveo?

tako je Gazda, povedi ih sve u zatvor, pa tamo raspravljajte, anas male dioničare ostavite da na miru trgujemo

New Report

Close