Tko je uhićeni direktor u aferi pljačke Ine čija tvrtka plinom opskrbljuje Dalmatince?

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2022. u 12:05
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

EVN Croatia je prisutna u Hrvatskoj od 2009. godine, a njen je vlasnik austrijska tvrtka EVN AG. Mandić je za direktora imenovan prije pet godina, a prije toga je bio prokurist tvrtke i voditelj centra komercijalnih kompetencija.

Afera nezakonite prodaje plina u Ini širi se i dalje. U ponedjeljak je uz Stjepana Leku, rukovoditelj Prodaje plina i energije Ine, koji je bio zamjenik ranije okrivljenog Damira Škugora, priveden i Vlado Mandić direktor tvrtke EVN Croatia Plin.

Riječ je o firmi koja opskrbljuje plinom oko 1.300 korisnika (kućanstava i poslovnih korisnika) na području Zadarske, Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, a ima i koncesiju za područje Ličko-senjske županije (izgradnja plinskog distribucijskog sustava i distribuciju plinske mreže).

EVN Croatia je prisutna u Hrvatskoj od 2009. godine, a njen je vlasnik austrijska tvrtka EVN AG. Mandić je za direktora imenovan prije pet godina, a prije toga je bio prokurist tvrtke i voditelj centra komercijalnih kompetencija, piše tportal.

Prema infomacijama sa službenih stranica firme Mandić je diplomirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu Zagrebu. Prije dolaska u EVN 2010. radio je kao nadzornik revizije u hrvatskom KPMG-u.

Prošlu godinu EVN Croatia Plin završila je s 62,2 milijuna kuna prihoda i 7,6 milijuna kuna dobiti. Matična kompanija, austrijska korporacija EVN AG posluje u 21 europskoj državi. Između ostalog trguje s električnom energijom i zemnim plinom u Njemačkoj, električnom energijom u Bugarskoj i Makedoniji.

Mandić je prije tri godine u intervjuu za Jutarnji list istaknuo kako je EVN u Hrvatskoj počeo od nule, da bi se danas nalazio među deset najvećih distributer plina u Hrvatskoj po volumenu distribuiranog plina.

Komentirajte prvi

New Report

Close