Tko je iskusni kaznenjak kojega Kujundžić plaća 500 kuna po satu

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2020. u 11:25
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

‘Imate li pitanja za odvjetnika? Ja ga plaćam 500 kuna po satu, neka ide onda’, kazao je (još uvijek) ministar zdravstva Milan Kujundžić na konferenciji za novinare, nakon što se njegov odvjetnik Janjko Grlić opširno obratio novinarima obrazlažući detalje oko svake pojedine nekretnine ministra i njegove supruge.

Janjko Grlić jedan je od iskusnijih zagrebačkih odvjetnika, specijaliziran prije svega za kazneno pravo, kojim se bavi cijelu svoju karijeru: najprije 15 godina kao tužitelj, a potom još toliko kao odvjetnik. Trenutno je partner u društvu Gajski, Grlić, Prka i partneri, piše tportal.

'Radi se o iskusnom klasičnom kaznenjaku koji vrlo dobro vlada materijom. No nejasno je zašto je Kujundžić angažirao baš njega ukoliko smatra da nije ništa pogriješio i da je problem samo u nepreciznosti oko ispunjavanja imovinske kartice, odnosno ako se ne sprema za neku vrstu kaznenog postupka', kazao je sugovornik tportala koji osobno poznaje aktere ove priče.

Odvjetnik Grlić od početka devedesetih do 2005. godine radio je u Državnom odvjetništvu. Kao zamjenik županijskog državnog odvjetnika bio je između ostalog angažiran u procesu protiv tzv. zločinačke organizacije u doba glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, završenog neslavnim oslobađajućim presudama. Premda je dosegao status zamjenika glavnog državnog odvjetnika, ubrzo nakon Orytnskog i on napušta državnoodvjetničke vode te započinje karijeru na drugoj strani sudnice. 

Komentari (4)
Pogledajte sve

kamenjak i kaznenjak

Plaćeni oglas?

Ćaća je za ove polupismenjake kralj svemira

Molim poreznu da provjeri jel mu ovaj izdao račune za sve te sate koje ga plaća…

New Report

Close