Tko je Dinko Cvitan, mogući Bajićev nasljednik?

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2014. u 11:44
Dinko Cvitan. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Cvitan, rođen u Zagrebu, karijeru je počeo polaganjem pravosudnog ispita prije 29 godina, nakon toga radio je u Općinskom državnom odvjetništvu.

Dinko Cvitan jedan je od tužitelja koje je u Državno odvjetništvo RH pozvao Mladen Bajić tragajući za kadrovima koji bi, uz neprijepornog Lazu Pajića i ostale, bili u stanju raditi tužiteljski posao kako valja, piše Večernji list, koji donosi kratki portret potencijalno novog državnog odvjetnika.

Na čelu USKOK-a nalazi se od studenoga 2005. godine. Danas 55-godišnji šef USKOK-a praktično je i njegov osnivač, nakon što su Željku Žganjeru akcije prisluškivanja na Mirogoju neslavno propale.

Cvitan, rođen u Zagrebu, karijeru je počeo polaganjem pravosudnog ispita prije 29 godina, nakon toga radio je u Općinskom državnom odvjetništvu, a početkom devedesetih otišao je u odvjetnike, pa je surađivao i s vlasnicima tvrtki. Tako ga je Bajićev dolazak u Zagreb i poziv da se vrati tužiteljskom poslu zatekao na mjestu šefa pravnih poslova u Sunce osiguranju kontroverznog Jake Andabaka. Cvitan se 2003. godine vratio u tužiteljstvo, i to odmah u USKOK, a na kraju je zamijenio Žganjera na mjestu šefa USKOK-a.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije mu išlo u realnom sektoru pa se uhljebio u drzavnu…klasika.

New Report

Close