Tehnička škola Sisak postaje centar tehnologije

Autor: Poslovni dnevnik , 09. prosinac 2021. u 22:01
Sva oprema stavit će se na raspolaganje gospodarstvenicima i poduzetnicima iz županije, a i šire/PD

Sva oprema Regionalnog centra stavit će se na raspolaganje gospodarstvenicima i poduzetnicima iz županije, a i šire.

Tehnička škola Sisak 2023. postat će centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva, s naglaskom na područja robotike, automatizacije, IT industrije te industrije video igara.

To će omogućiti 48 milijuna kuna vrijedan projekt “Regionalni centar kompetentnosti u Sisačko moslavačkoj županiji – prema novim i inovativnim znanjima i vještinama”, u sklopu kojeg je predviđena obnova zapuštenog objekta Domobranske vojarne i njegovo opremanje modernim tehnologijama.

Projekt sufinanciran novcem Europskog socijalnog fonda jučer je predstavljen u Sisku, a tamošnjoj Tehničkoj školi u njemu su partneri brojne tvrtke i institucije koje posluju na području ovog dijela Hrvatske, uključujući i Županiju.

“Svi učenici steći će svoja znanja na najmodernijoj opremi u RH što će im omogućiti prednost pri nastavku obrazovanja i zaposlenju.

Sva oprema Regionalnog centra stavit će se na raspolaganje gospodarstvenicima i poduzetnicima iz županije, a i šire. Ovaj projekt ima poseban značaj i za demografiju gdje će se omogućiti ostanak naših ljudi u županiji. Najbolja demografska mjera je dobro plaćen posao”, poručio je župan Ivan Celjak.

Ravnatelj Davor Malović kaže da je Tehnička škola napravila je iskorak u obrazovanju u RH te da će važna biti suradnja s gospodarstvom i omogućavanje dostupnosti najmodernijim tehnologijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close