Talentirane studente žele Rimac, Infinum, Undabot…

Autor: Lucija Špiljak , 07. prosinac 2020. u 22:00
Tomislav Car, suosnivač i direktor tech tvrtke Infinuma

Ove godine projekt će se, umjesto na FER-u, od 8. do 10. prosinca od 8 do 16h održati online radi sigurnosti prijavljenih i zbog trenutne epidemiološke situacije.

Centar karijera FER-a i udruga eStudent petu godinu organiziraju Career Speed Dating (CDS), spoj selekcijskog intervjua i speed datea koji spaja poduzeća i proaktivne studente STEM usmjerenja.

Ove godine projekt će se, umjesto na FER-u, od 8. do 10. prosinca od 8 do 16h održati online radi sigurnosti prijavljenih i zbog trenutne epidemiološke situacije.

Koncept ostaje isti – studenti i poduzeća imaju osam minuta za upoznavanje, a nakon toga dvije minute za davanje povratne informacije jedni drugima.

Studenti će moći izabrati između 44 poduzeća raspoređenih u 11 skupina, a Career Speed Dating ove će ih godine spojiti s tvrtkama kao što su Infinum, Mediatoolkit, Rimac Automobili, Greyp, Undabot, Axilis, FIVE…

“Radujemo se Career Speed Datingu koji je i studentima i poduzećima odlična prilika da se međusobno upoznaju i nastave suradnju u obliku zaposlenja ili prakse. Drago nam je što je i ove godine, bez obzira na cjelokupnu situaciju, odaziv poduzeća i studenata bio odličan”, poručila je Nikolina Relić, članica organizacijskog tima CSD-a.

Sudjelovanjem na projektu otvara se prilika za umrežavanje studenata i poslodavaca; poduzeća se kroz sudjelovanje mogu predstaviti studentskoj zajednici i upoznati veliki broj studenata koji će jednog dana možda biti njihovi zaposlenici ili praktikanti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jedno je što vi hoćete, a sasvim je drugo što ćete dobiti.

Uglavnom ćete dobiti kupce završnih radova, prepisivače na kolokvijima i prosječne studente koji su se provlačili sa ocjenom 3, jer vam kvalitetni studenti previše “vuku na teoriju” a vi želite nekakvu praksu.

Zapravo, budimo realni, želite poslušne, naivne i željne prvog posla.

Jer da je drugačije, ne biste se ovako udruživali i reklamirali nešto što nije istina.

New Report

Close