Taksisti voze bez ograničenja? Zasad bez korekcije cijena

Autor: Darko Bičak , 23. ožujak 2020. u 22:00
Žuti taxi Split besplatno će voziti medicinsko osoblje na i s posla u tom gradu

Iz Radio Taxi Zagreba doznajemo da će slijediti sve smjernice te učiniti najviše što mogu na mobilnosti građana koji rade u strateškim sektorima.

Zbog situacije oko širenja zaraze virusom koji uzrokuje bolest Covid-19, u čitavoj Hrvatskoj krizni stožer Civilne zaštite svakodnevno pooštrava mjere prevencije. Najnovija od jučer je da se ukida javni prijevoz (u slučaju Zagreba drastično reducira), te zabranjuje, bez posebnih dozvola, napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravišta.

S obzirom na to da ipak značajan broj ljudi i dalje mora raditi u strateškim sektorima, pitanje je kako će oni u takvim uvjetima moći doći do svojih radnih mjesta. Tu će do posebnog izražaja doći taksi službe za koje još velikih ograničenja nema.

U Splitu je Udruženje taksista obrtnika Žuti taxi  odlučilo darovati besplatne vožnje medicinskom osoblju za odlazak i dolazak s posla. No, jasno je da se tu radi o gesti, a ne o sustavnom rješenju problema koji će posebno do izražaja doći u Zagrebu. Iz Radio Taxi Zagreba doznajemo da će slijediti sve smjernice te učiniti najviše što mogu na mobilnosti građana koji rade u strateškim sektorima.

Iz Ubera naglašavaju da aktivno nadziru situaciju i poduzimaju sve mjere propisane od strane nadležnih tijela. Dodaju da su obavijestili vozače o najnovijim obveznim smjernicama za taksiste koje je Stožer civilne zaštite izdao 21. ožujka te ih se moraju pridržavati tijekom vožnje na Uberu.

Iz Bolta naglašavaju da u ovom trenutku imaju dovoljan broj vozača partnera u Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci, Osijeku, Splitu i Zadru kako bi se usluga odvijala uobičajenom dinamikom.

“Cijene formiramo kroz tri komponente: naknadu za start, cijenu po kilometru i cijenu po minuti za vrijeme trajanja vožnje. Prije narudžbe vožnje putnik može u aplikaciji vidjeti procijenjenu cijenu vožnje. Bolt neće mijenjati cjenik usluga tijekom krize, a namjeravamo pomno pratiti stanje na tržištu te reagirati u slučaju potrebe”, kažu nam iz ureda Bolta.

Komentirajte prvi

New Report

Close