Taksi od Zadra do Splita stranim turistima naplatio 3250 kuna, ponudio je opravdanje

Autor: Poslovni.hr , 25. srpanj 2020. u 10:41
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Cijena od 3250 kuna odgovara za putovanje od Splita do Zagreba, a ne od Zadra do Splita.

Dolazak u Lijepu našu sigurno je prisjeo paru iz Švedske koji je u četvrtak stigao na Jadran, a prijevoz iz zračne luke Zadar do Splita naplaćen im je čak 3250 kuna, piše Slobodna Dalmacija.

– Žalosna je ova situacija i našim gostima ostavlja ružnu sliku o destinaciji. Čim su izišli iz aviona su ih realno oderali. Prvi kontakt s Hrvatskom im je bio taksist koji im je naplatio uslugu prijevoza 3250 kuna. Nije u redu naplatiti neku uslugu nerealno, samo zato što je riječ o turistima koji dolaze, primjerice iz Švedske, gdje je standard znatno bolji nego kod nas – smatra Milivoj Topić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Obrtničkoj komori u Splitu.

Topić objašnjava kako je vozač nevjerojatnu cijenu opravdao plaćanjem parkinga u zračnoj luci.

– Sve ovo što nam se danas događa donijela je liberalizacija taksi-tržišta. Svaka kuća danas ima vozača taksija, a razlike su velike. Nije isto biti profesionalni vozač ili nakon redovitog posla sjesti u auto i obavljati usluge prijevoza kako bi zaradili malo više novca. Najveći problem je što nema kontrole i svatko namješta cijene kako njemu paše. Imamo najneurednije tržište u Europi – objašnjava  Topić.

Dodaje kako cijena od 3250 kuna odgovara za putovanje od Splita do Zagreba, a ne od Zadra do Splita.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Da li je to bio avionski taksi?

Ajde topiću ne k. ki, libelarizacija je srušila vaš monopol da samo odabrani mogu taxirat, a ne ovo. Ovo su pojedinačni slučajevi, koji su bili jako česti prije liberalizacijom

Objava čeka odobrenje

New Report

Close