‘Svježih’ 208 ugovora za potpore ruralnog razvoja

Autor: Marta Duić , 14. srpanj 2020. u 22:00
Najviše je interesa za operaciju Potpora razvoju malih gospodarstava/I. Kralj/PIXSELL

Od početka provedbe Programa ruralnog razvoja korisnici su pokazali najveći interes upravo za operaciju Potpora razvoju malih gospodarstava.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u utorak je na adrese poljoprivrednika diljem Hrvatske poslala 208 novih ugovora za nekoliko mjera iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Vrijednosti potpore su od gotovo 26 milijuna kuna, od čega su za operaciju Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava poslana 193 ugovora u vrijednosti 21,5 milijuna kuna.

U pitanju su oni čija su gospodarstva ekonomske veličine od 2000 eura do 7999 eura, a koji će taj novac iskoristiti za ulaganja u razne aktivnosti na svojim OPG-ovima.

Za operaciju Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale infrastrukture poslana su tri ugovora vrijedna 1,4 milijuna kuna, a novih osam u vrijednosti od gotovo 1,9 milijuna kuna poslano je i za operaciju Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru tovnog govedarstva.

Od početka provedbe Programa ruralnog razvoja korisnici su pokazali najveći interes upravo za operaciju Potpora razvoju malih gospodarstava, a ukupno je zaprimljeno 6013 prijava.

Početna alokacija od 279 milijuna kuna, predviđena za financiranje projekata pristiglih na natječaj, povećana je na 474,3 milijuna kuna, čime se može financirati 4261 projekt.

Komentirajte prvi

New Report

Close