Svježe mlijeko i mliječni proizvodi jeftiniji za pola kune

Autor: Poslovni.hr , 19. kolovoz 2015. u 09:12
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U četvrtak na snagu stupa novi Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži, kojim se ukida povratna naknada od pola kune na ambalažu za mlijeko i mliječne proizvode.

U četvrtak na snagu stupa novi Pravilnik o ambalaži i otpadnoj ambalaži, kojim se ukida povratna naknada od pola kune na ambalažu za mlijeko i mliječne proizvode, dok povratna naknada na ostala pića i napitke ostaje. To znači da bi mlijeko u boci, jogurti i ostali mliječni proizvodi na čiju se ambalažu do sada plaćala povratna naknada u četvrtak u svim trgovinama trebali pojeftiniti za pola kune. 

Novi list donosi kako je trgovaćki lanac Interspar svoje mliječne prozivode na koje se obračunava povratna naknada za pola kune pojeftinio već u subotu, makar pravilnik još nije stupio na snagu, dok bi Konzum istu mjeru trebao uvesti danas. Za očekivati je da će ih slijediti i drugi trgovci, najkasnije od četvrtka, kad pravilnik stupi na snagu. 

Stupanjem na snagu novog pravilnika cijene svih pakiranja mlijeka imliječnih proizvoda u BILLA supermarketima, u kojima je do sada bila uključena povratna naknada, bit će umanjene za iznos naknade od 0,5 kn, izvijestili su danas  iz Bille.

Komentari (1)
Pogledajte sve

totalno promašen potez, jer će većina trgovaca razliku staviti sebi u džepove, a plastična ambalaža će sada, umjesto u reciklaži, masovno završavati u smeću!

New Report

Close