Svi nam se smiju: Otkrio sramotu s kantama za razvrstavanje otpada u Hrvatskoj, snimio to i podijelio na YouTubeu

Autor: Poslovni.hr , 24. srpanj 2021. u 09:52
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Država koja “živi od sunca i mora” u sezoni i u doba kad čovječanstvo nastoji spasiti okoliš i planet, ispalo je da se u Hrvatskoj ovako “brine za okoliš”

Iako nije poznato gdje je točno u Hrvatskoj nastao video, pokazuje koliko je lokalna vlast bezobzirna i bahata kad je u pitanju razdvajanje otpada. Ipak, takva sramota nikad ne prođe neopaženo, piše Dubrovački dnevnik.

Na video se jasno vidi kako talijanski turist nosi plastičnu posudu prema kanti za razvrstavanje otpada. Problem se pojavio kada je htio u okrugli otvor ugurati posudu koja je bila prevelika pa je podigao poklopac s namjerom da razdvoji plastiku od papira i miješanog komunalnog otpada.

Kada su podigli poklopac kante za razvrstavanje otpada, dobro su se nasmijali.

S obzirom na to da na poklopcu postoje tri otvora za tri različite vrste otpada, očekivali su i tri manje kante ispod poklopca. Ispalo je, međutim, da sav otpad ide na istu hrpu, u jednu jedinu kantu ispod poklopca.

Najgori dio je taj što pored ove kante za razvrstavanje otpada stoje još dvije takve, potpuno iste, pa ovakav poklopac nije bio ni potreban, već se moglo u jednu odlagati samo plastiku, u drugu papir i u posljednju komunalni otpad.

Komentirajte prvi

New Report

Close