Sveučilište Sjever i Carlsberg Croatia potpisali Ugovor o suradnji

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2018. u 15:16
Foto: promo

Sveučilišni centar Koprivnica.

Na Sveučilištu Sjever u Sveučilišnom centru Koprivnica u srijedu, 14. studenoga 2018. održana je konferencija za novinare na kojoj je upriličeno svečano potpisivanje Ugovora o suradnji između Sveučilišta Sjever i Carlsberg Croatia. Na konferenciji za novinare sudjelovali su Helle M. Petersen, predsjednica Uprave Carlsberg Croatia, izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica, izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša, prorektor za nastavu i studentska pitanja, kao i ostali pročelnici studijskih programa Sveučilišta.

Potpisivanjem navedenog Ugovora započinje razdoblje u kojem se očekuje da će studenti i koprivnička pivovara (dio danske grupacije Carlsberg) na obostranu korist pronalaziti načine na koje mogu raditi zajedno. Studentske prakse, gostovanja Carlsbergovih stručnjaka na Sveučilištu, kao i povezivanje kroz druge projekte ostvarit će se na obostranu korist.

Helle M. Petersen, predsjednica Uprave Carlsberg Croatia u uvodnom je dijelu konferencije napomenula: "Suradnja gospodarstva i obrazovnih institucija jedini je siguran način da cijelo društvo napreduje. Koprivnica je prekrasno mjesto za život, s puno prednosti koje nudi svojim stanovnicima, ali da bi mladi ljudi ostali ovdje živjeti moraju spoznati i profesionalnu perspektivu. U Carlsbergu smo ponosni što smo uvijek bili učeća organizacija i razvijali svoje ljude. Zbog toga želimo da mladi prepoznaju prednosti rada u međunarodnom okruženju, u kompaniji koja se bavi tako strastvenim i zanimljivim poslom kao što je proizvodnja piva".

Izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša istaknuo je kako će se ovom suradnjom učvrstiti veza Koprivnice i međunarodne kompanije: "Koprivnica je mali grad. Mi koji smo ovdje rođeni živimo s tvrtkom Carlsberg od mladih dana, tamo nam rade obitelji, prijatelji i suradnici. Veza grada i Carlsberga je dugogodišnja i snažna, a Sveučilište Sjever želi tu vezu još više produbiti, na zadovoljstvo sve tri strane."

Također, tokom konferencije Tomiša je naglasio kako je Ugovorom obuhvaćena suradnja na znanstveno-istraživačkim i stručnim projektima, suradnja u izvođenju nastave na Sveučilištu Sjever kao i razvoj znanja, vještina i kompetencija studenata Sveučilišta Sjever. "Drago nam je da je Carlsberg Croatia prepoznala kvalitetu naših studija i odlučila nas podržati u nastojanju da studentima pružimo još više kroz njihov studij. Cjeloživotna edukacija, programi koji povezuju teoriju i praksu, i povezivanje studenata s njihovim potencijalnim poslodavcima; sve su to područja u kojima Sveučilište Sjever ima itekako impresivne rezultate. Ove godine Sveučilište je otvorilo novi preddiplomski studij Prehrambene tehnologije, a na drugoj i trećoj godini imamo usmjerenje koje se tiče proizvodnje piva. Na današnji dan imamo 27 studijskih programa na Sveučilištu pa s Carlsbergom možemo surađivati i na niz drugih usmjerenja kao što su gospodarska i tehnička logistika, održiva mobilnost i logistika, medijski dizajn, poslovanje i menadžment", rekao je Tomiša.

Komentirajte prvi

New Report

Close